Prinášame vám nevšedný recept na vynikajúcu kuraciu roládu s použitím jedného kilogramu mletého mäsa v tak trochu výnimočnej kombinácii.
Prekvapte kulinárskym zážitkom vašich najbližších a pozdvihnite nedeľný obed o úroveň vyššie.
Pripravte si túto chutnú plnenú mäsovú roládu vďaka tomuto videu z youtube.
Potrebujeme:
1 kg mletého kuracieho mäsa
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
8 g soli
50 g strúhanky
4 g čierneho korenia
Na plnku:
300 g špenátu
500 g syrového krému
250 g tvrdého syra
1 strúčik cesnaku
50 g cibule
8 ml olivového oleja
Postup:
Do misky s pomletým kuracím mäsom pridáme soľ, čierne korenie, vajcia.
Všetko spolu zamiešame.
Potom pridáme strúhanku, zmes premiešame.
Začneme ju ukladať na papier na pečenie.
Papier preložíme cez mäsovú zmes, pritlačíme ju dlaňami, aby nám vznikla rovnomerná tenká vrstva.
Na naolejovanú panvicu pridáme nakrájaný strúčik cesnaku, cibuľu, špenát a miešame, kým nám cesnak nezhnedne.
Do väčšej misky si pripravíme syrový krém, pridáme do neho špenátovú zmes, soľ a poriadne zamiešame.
Takto pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme na zmes z mletého mäsa, posypeme ju nastrúhaným tvrdým syrom a zrolujeme.
Rolku zakončíme na oboch koncoch, zabalíme do papiera na pečenie.
Vložíme na plech a dáme do rúry na 180°C na 45 minút.
Dozlatista upečenú rolku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
5 ml olivového oleja
3 g mletej sladkej papriky
500 g mletého kuracieho mäsa
40 ml mlieka
10 g soli
3 g čierneho korenia
5 g sušeného cesnaku
5 g koriandra
20 g ovsených vločiek
20 g špenátu
50 g tvrdého syra
200 ml vody
Postup:
Papier na pečenie polejeme olivovým olejom, rozotrieme a posypeme sladkou paprikou.
Do misky s mletým kuracím mäsom pridáme mlieko, soľ, čierne korenie, sušený cesnak, koriander, ovsené vločky.
Všetko spolu zamiešame.
Hmotu dáme na pripravený papier na pečenie, vyformujeme ju na obdĺžnik, do stredu naukladáme špenátové listy, na hranol nakrájaný tvrdý syr a spolu s papierom zrolujeme a na koncoch zatočíme.
Takto pripravené rolky (z 500 g mäsa nám vyjdú tri) uložíme na panvicu, zalejeme horúcou vodou, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni necháme variť 15 minút.
Rolky vyberieme z panvice, odstránime z nich papier a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: