Prekvapte rodinu netradičným dezertom, ktorý je šťavnatý, krémový a veľmi chutný!
Túto mandarínkovú roládu máte pripravenú naozaj rýchlo a keďže sa nepečie, stačí ju dať do chladničky.
Raz dva máte pripravený skvelý dezert, ktorý každého poteší…
Na mandarínkovú roládu podľa tohto receptu z youtube nepotrebujete ani špeciálne zručnosti a zvládne ju aj začiatočník.
Potrebujeme:
300 g dlhých piškót
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 ml mlieka + 500 ml mlieka
100 g kryštálového cukru
40 g kukuričného škrobu
2 vajcia
200 g + 100 g konzervovaných mandarínok
200 ml šľahačkovej smotany
50 g čokolády
lístky mäty na ozdobenie
Postup:
Pracovnú dosku si potiahneme potravinárskou fóliou, dlhé piškóty začneme namáčať do mlieka a ukladáme ich tesne vedľa seba na fóliu v 3 radoch.
Vajcia si v menšom hrnci zmiešame s cukrom a vyšľaháme ich metličkou.
Prilejeme mlieko, nasypeme kukuričný škrob a opäť vyšľaháme dohladka.
Varíme na miernom ohni kým krém nezhustne a potom ho rovnomerne nanesieme na piškóty.
Na krém naukladáme konzervované mandarínky a pomocou fólie opatrne roládu zvinieme.
Takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Potom si vyšľaháme šľahačkovú smotanu na hustú šľahačku, ktorou potrieme celú roládu. Tú si samozrejme predtým odbalíme z potravinárskej fólie.
Nakoniec si rozpustenú čokoládu naplníme do zdobiaceho vrecka, polejeme ňou roládu a ozdobíme ju mesiačikmi mandarínky s lístkami mäty.
Teraz ju dáme vychladiť ešte na 20 minút do chladničky.
Hotovo.
Roládu môžeme nakrájať a servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
100 ml mlieka
14 dlhých piškót
200 ml šľahačkovej smotany
250 g mascarpone
50 g práškového cukru
150 g čerstvých jahôd + 150 g čerstvých jahôd na ozdobenie
100 g čokolády
Postup:
Pracovnú dosku si opäť potiahneme potravinárskou fóliou, piškóty namáčame do mlieka a ukladáme vedľa seba na fóliu.
V miske si zmiešame šľahačkovú smotanu, mascarpone a práškový cukor.
Následne všetko spolu vyšľaháme, polovicu krému naplníme do cukrárskeho vrecka a rovnomerne nanesieme na piškótovú vrstvu.
Jahody ukladáme po jednom okraji a následne ich zavinieme pomocou potravinárskej fólie do rolky.
Roládu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ju na 30 minút do chladničky.
Po uplynutí tejto doby ju vyberieme, rozbalíme a potrieme zvyškom krému.
Vrch rolády posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme jahodami.
Dáme vychladiť ešte na 30 minút, potom môžeme nakrájať a servírovať.
Prajeme dobrú chuť!