Najlepšia diéta na svete: 21 fantastických FITNESS receptov, vďaka ktorým si udržíte štíhlu líniu po celý rok!

Zbierka fantastických sladkých dezertov, ktoré pripravíte celkom bez múky a cukru. Najlepšie chudnutie na svete – vyskúšajte každý jeden recept, sú skutočne výborné!

Misa Ľadová dáma

Potrebujeme:

500 g nízkotučného tvarohu – dobre vychladený

2 biele gazdovské jogurty – dobre vychladený

2 banány z chladničky

Brezový cukor, med alebo javorový sirup podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g zmrazených malín

Lyžicu rumu (ak robíte dezert pre dospelákov)

Postup:

Misu v ktorej budeme dezert pripravovať dáme na 15 minút do mrazáku.

2 banány rozmixujeme s tvarohom a vmiešame biele jogurty. Ochutnáme a dosladíme podľa chuti – ideálne medom, prípadne brezovým cukrom.

Zmrazené maliny spolu s trochou brezového cukru rozmixujeme. Na dno vychladenej misy nanesieme trochu krému a na krém navrstvíme rozmixované ovocie a pokvapkáme rumom. Pokračujeme zvyšným krémom a posypeme kakaom. Ide o výbornú ľadovú rýchlovku do každého počasia.

Tvarohový fit koláčik

Potrebujeme (na malý plech) :

250 g tvaroh
100 ml mlieka
2 vajcia
2 banány
Cukor alebo iné sladidlo
Hrozienka

Postup:

Tvaroh s mliekom vymiešame do jednotnej hmoty, pridáme banány (rozmixované), cukor (môžete použiť med, sladidlo alebo iný sirup), škoricu a žĺtky. Mixérom vymiešame do peny.
Bielka vyšľaháme do tuhej peny a jemne ich vareškou primiešame do tvarohovej hmoty. Primiešame aj hrozienka
Pripravené cesto navrstvíme do formy a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 160 stupňov cca 35 minút (sledujeme).

Tvarohové lievance bez múky a cukru

Potrebujeme (na dve porcie):

250 g jemného tvarohu

3 vajcia

1 PL medu

štipka sódy bikarbóny

2 lyžice najemno namletých ovsených vločiek (môžeme použiť aj špaldovú či obyčajnú múku, ale to už nebudú lievance bez múky :-))

1/2 škorice škorice

Maslo alebo kokosový olej na opekanie (ak máte kvalitnú panvicu napr. kameninovú, netreba žiaden tuk)

Postup:

Tvaroh zmixujeme s vajíčkami a medom.

Samostatne zmiešame múku, sódu, škoricu a pridáme k tvarohovej zmesi.

Cesto chvíľu necháme nakypriť a potom na panvici na masle alebo troške oleja opekáme lievance (asi 2 minútky z každej strany).

Na panvici môžete do cesta hodiť aj pár čučoriedok, alebo iné drobné ovocie.

Božská čoko-torta bez múky a cukru

Potrebujeme:

120 g ovsených vločiek – pomleté
200 g strúhaného kokosu
150 g nasekaných orechov (alebo zmesi náhrady mletých orechov) + trochu orechov na vysypanie formy
2 vajcia
3 lyžice medu
3 lyžíc kakaa
200 g masla – roztopeného
3 banány
1 jablko
2 lyžičky škorice
Kôru z jedného citróna

Na vrch:

Čokoládová poleva – čokoláda+maslo

Postup:

Cesto je veľmi jednoduché – banány rozmixujeme, pridáme citrónovú kôru, nastrúhané  jablko. Zmiešame  s ostatnými prísadami a vymiešame jednotné cesto. Do formy vyloženej papierom, alebo vymastenej a vysypanej kokosom si navrstvíme cesto.   Pečieme v rúre pri 180 stupňoch zhruba 50 minút (podľa toho akú máme formu – keď je väčšia forma a nižší koláčik pečieme kratšie, keď menšia tak dlhšie, aby sa cesto prepieklo).

Po upečení prelejeme čokoládou rozpustenou s trochou masla.

Na záver vrch polejeme medom alebo sirupom, prípadne posypeme cukrom.

Výborné muffinky bez múky, pripravené za minútku

Potrebujeme:

375 g polotučného tvarohu

1 banán

70 g zomletých alebo rozdrvených ovsených vločiek

50 g pomletých alebo rozdrvených vlašských orechov

Jahody

1 lyžicu medu

Vodu

Postup:

Na cesto si zmiešame oriešky s vločkami a medom. Postupne primiešavame vodu a miešame, kým sa všetky prísady nespoja.

Tvaroh rozmixujeme s banánom.

Formu na muffiny vyložíme košíkmi a vlejeme do nich cesto z orieškov a ovsených vločiek.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov len 10 minút. Pridáme tvarohovú náplň, uložíme kúsky jahôd a dáme zapiecť ešte na 15 minút. Muffiny necháme vyhladnúť a potom dáme do chladničky stuhnúť – sú výborné na raňajky aj počas dňa, ako sladký dezert.

Výborná čoko-pena bez cukru

Potrebujeme:

1 avokádo

7-10 datlí

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

4 lyžice kvalitného kakaa (s nižším obsahom tuku)

1/2 šálky vody

Postup:

Ďatle zalejeme horúcou vodou a necháme 15-20 minút odstáť, aby zmäkli. Z avokáda vyberieme lyžicou dužinu a vložíme ju do mixéra. Pridáme aj kakao, vanilkový extrakt a ďatle – zmes rozmixujeme. Postupne prilievame vodu, kým nezískame jemnú konzistenciu. Mixujeme, kým pena ostane bez hrudiek.

013-500x3751

Puding ochutnáme a ak sa nám zdá málo sladký, môžeme pridať med alebo stéviu. Pomocou stierky vyberieme puding z mixéra, preložíme do misky a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Zdravý orechový zákusok

Potrebujeme:

Na cesto:

8 vajcia

5 polievkové lyžice trstinového cukru alebo kokosového cukru

1 lyžicu medu

1 lyžicu kakaa

220 gramov najemno nasekaných, alebo mletých orechov

Náplň:

500 gramov jemného tvarohu

250 gramov mascarpone (namiesto mascarpone môžete dať tvaroh)

250 ml smotany na šľahanie

1 lyžicu medu

3 žĺtky

Hrsť – alebo aj dve hrste kokosu (voliteľné)

Horkú čokoládu rozpustenú na ozdobu (asi 50 g)

Postup:

Žĺtky ušľaháme s polovicou cukrom a medom do peny, potom vmiešame kakao. Bielky ušľaháme s druhou polovicou cukru a nakoniec opatrne vmiešame do snehu aj mleté orechy. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Necháme chvíľku vychladnúť, dáme dole papier a cesto necháme potom úplne vychladnúť.

Šľahačku izbovej teploty, zmiešame so žĺtkami, medom, preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania uvaríme redšiu kašu. Necháme vychaldnúť. Mascarpone si rozmiešame s tvarohom a medom a následne vmiešame s vychladenou šľahačkou a žĺtkami. Rozotrieme na korpus a necháme vychladnúť. Na vrch nastrúhame čokoládu, alebo pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Necháme struhnúť a môžeme podávať.

Dá sa robiť aj verzia bez žĺtkov a bez varenia – Mascarpone si pri nízkych otáčkach rozšľaháme so šľahačkou. Tvaroh s medom. Obe hmoty zmiešame a pridáme aj strúhaný kokos. Tento krém je tiež výborný!

5-minútová tvarohová pochúťka

Potrebujeme:

250 g jemného tvarohu

1 banán

1 lyžičku medu

4 ks celozrnných sušienok, piškót, alebo čokoľvek, čo máte po ruke

Trochu horkej čokolády – postrúhať na vrch

Ovocie – voliteľné

Postup:

Pripravíme si poháre, na spodok dáme nalámané keksy (piškóty, perník – minule som dala aj kúsky kakaového korpusu, ktorý som potrebovala orezať dorovna a bolo to výborné:-))

Tvaroh rozmixujeme s polovicou banánu a medom. Druhú polovicu banánu nakrájame do misiek. Zalejeme tvarohom a nastrúhame troška horkej čokolády. To je všetko – ak máte iné ovocie, tak prípadne rozmixujte celý banán s tvarohom – a pridajte nakrájaný iný druh ovocia – ja niekedy dávam aj zavárané višne. Dá sa to robiť na milión spôsobov a je to úžasne rýchle a jednoduché. Na vrch môžete tiež nasypať kúsky sušienok alebo rozdrobené sladkého cesto. Ja robím vždy z toho, čo mám doma poruke! :-)

Makový koláčik bez výčitiek

Potrebujeme:

200 g mletého maku

2 lyžičky prášku do pečiva

Sladidlo – med, stéviu …

Šťavu a kôru z 1 citróna

3 strúhané jablká

2 vajcia

½ lyžičky mletej škorice

Postup:

Rozmiešame vajcia a potom k nim pridáme ostatné prísady a dobre premiešame. Pečieme v menšej okrúhlej forme – ideálne silikónovej 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Upečený koláčik môžeme dozdobiť ovocím.

Jabĺčka v škoricovom cestíčku

Potrebujeme:

2 jablká

2 vajcia

100 ml mlieka

4 lyžice mandľovej múky (namleté mandle, alebo aj namleté ovsené vločky)

2 lyžičky xylitolu (brezový cukor alebo iné sladidlo)

štipka škorice

2 lyžice masla na vyprážanie – ak máte panvicu s hrubým dnom, pokojne môžete smažiť aj úplne bez tuku)

Postup:

Ošúpeme jablká a nakrájame ich na 12 plátkov. Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky vymiešame s mliekom a 3 lyžicami múky – keď je zmes hladká, pridáme brezový cukor  škoricu. Do zmesi vmiešame sneh a plátky jabĺk obalíme v zvyšnej múke a následne v cestíčku. Zahrejte na panvici maslo a pečte z oboch strán dozlatista – približne 2 minúty z každej strany. Podávame s jemným tvarohom zmiešaným s medom alebo brezovým cukrom.

Citrónovo-tvarohové sušienky

1

Potrebujeme:

250 g nízkotučného tvarohu

100 g ovsených vločiek

1 stredne veľké jablko

1 banán

1 lyžičku medu

1 lyžicu citrónovej šťavy

Štipku soli

Postup:

Tvaroh zmiešame s merom a ovsenými vločkami, soľou a necháme odpočívať 30 minút.

Medzitým ošúpeme jablko a nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme citrónovú šťavu a banán popučený vidličkou a premiešame. Potom ovocnú zmes zmiešame s tvarohovou tak, aby sa všetky prísady premiešali a vzniklo jednotné cesto.

2

Rúru nastavíme na 180 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie a z cesta formujeme mokrými rukami jednotlivé oválne tvary, ktoré ukladáme na plech v dostatočných rozopstupoch.

3

Pečieme 30 minút.

Zdravá ovocná torta

Potrebujeme:

1 ½ šálky sušených hrozienok (príp. sušených brusníc alebo datlí)

1 ½ šálky nesladených kešu orechov (príp. vlašských orechov)

1 grécky jogurt

Čerstvé ovocie podľa chuti

Tortovú formu s priemerom 22 centimetrov

Postup:

Formu vystelieme papierom na pečenie. Do kuchynského robota vložíme kešu orechy spolu s hrozienkami mixujeme(hrozienka je dobré pred rozmixovaním zaliať horúcou vodou a nechať na 15-20 zmäknúť), kým orechy nie sú celkom rozdrvené. Vzniknutá hmota by mala byť vlhká vďaka olejom, obsiahnutým v kešu orechoch.

Healthy Greek Yogurt Fruit Tart

Hmotu rovnomerne vtlačíme na dno a čiastočne aj na boky pripravenej formy a vložíme do chladničky.

Keď je cesto dostatočne stuhnuté, rovnomerne naň natrieme grécky jogurt. Môžeme použiť čistý biely jogurt alebo obľúbené príchute.

Pripraveným ovocím ozdobíme vrch torty a môžeme servírovať.

Healthy Greek Yogurt Fruit Tart-- gluten free and ready in less than 30 minutes!

Tip pre vás: je dobré pripraviť si cesto deň vopred a nechať ho cez noc v chladničke.

Zdravý kinder mliečny rez

Potrebujeme:

4 vajcia

2 lyžice kakaa

1 lyžicu medu

1 lyžičku prášku do pečiva

250 g tvarohu

1 citrón – budeme potrebovať kôru aj šťavu

2 lyžičky strúhaného kokosu

Postup:

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. V miske vyšľaháme žĺtky s medom. Postupne do zmesi pridáme kokos, kakao a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovo-kakaovej zmesi. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 12 minút pri teplote 220 stupňov. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.

Medzitým zmiešame v miske tvaroh s citrónovou šťavou a kôrou. Podľa chuti môžeme osladiť medom. Vychladnuté cesto prerežeme na dve polovice. Na spodnú polovicu navrstvíme tvarohový krém a prikryjeme druhou polovicou.

Hotový dezert vložíme na cca hodinu do chladničky a môžeme podávať.

Žiaden pridaný cukor: Zdravý dezert z tvarohu a kokosu

Potrebujeme:

200 g tvarohu

1 lyžicu medu

½ lyžičky vanilkového extraktu (voliteľné)

200 g kokosovej múčky

1 šálku mandlí

Postup:

V miske zmiešame tvaroh s medom a ½ kokosu (ak sa nám hmota zdá príliš riedka môžeme pridať viac kokosu). Z hmoty tvaruhejeme guľôčky. Do stredu každej guľôčky vtlačíme 1 mandľu. Nakoniec guľôčky obalíme vo zvyšnom kokose.

Preložíme na plech a vložíme stuhnúť do chladničky.

Čokoládová torta bez múky a cukru

Potrebujeme:

250 g horkej čokolády (minimálne 70%)

5 vajec

Štipku soli

Postup:

Čokoládu nalámem na menšie kúsky a 2/3 rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Rúru nastavíme na 250 stupňov a okrúhlu formu na pečenie (16 cm) vystelieme papierom.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s rozpustenou čokoládou do peny. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh.

Potom obe hmoty spojíme a jemne premiešame. Cesto navrstvíme do pripravenej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme presne 8 minút. Tortu potom z rúry vyberieme a necháme cca 30 minút odpočívať. Následne vložíme na 12 hodín do chladničky.

Po uplynutí tohto času si vo vodnom kúpeli rozpustíme zvyšok čokolády a tortu touto čokoládou pokryjeme zo všetkých strán.

Výsledná chuť je sladká v závislosti od toho, akú čokoládu použijeme.

Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Potrebujeme:

300 g jemného tvarohu

150 g kyslej smotany

2 lyžice medu

1 lyžicu želatíny v prášku

100 ml mieka

Ovocie podľa chuti:

1 ks banánu

1 ks kivi

Broskyňa, mandarinka, pomaranč

Postup:

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a medom. Ovocie olúpeme a nakrájame na kolieska – pomaranč, broskyňu a mandarínku –  na mesiačiky.

Želatínu nasypeme do 100 ml mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na ohneň a zahrievame, kým sa nerozpustí – nevaríme!

Želatínu necháme vychladnúť a potom ju vmiešame do tvaroho-smotanovej zmesi.

Pripravíme si dezertné poháre, do ktorých postupne vrstvíme krém a ovocie. Vrch môžeme ozdobiť drtenými orieškami, čokoládou alebo karamelom.

Dezert uložíme na 30 minút stuhnúť do chladničky.

Zdravé tyčinky MilkyWay

Potrebujeme:

400 g tvarohu (tvaroh by mal byť čo najsuchší)

25 g masla

25 ml smotany na šľahanie

3-4 lyžice medu (prípadne môžete nahradiť 100 g práškového cukru, odporúčame však iné sladidlá napr. stéviu)

100 g mliečnej čokolády

Postup:

V miske zmiešame tvaroh so smotanou, medom a zmäknutým maslom na homogénnu hmotu. Z hmoty tvarujeme tyčinky (prípadne guličky) a tie prekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do mrazničky na 15 minút a za ten čas si pripravíme polevu.

Vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke rozpustíme mliečnu čokoládu s trochou smotany.

Z mrazničky vyberieme tyčinky a pomocou vidličiek ich obaľujeme v čokoláde. Hotové tyčinky dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

Čokoládová pochúťka bez múky a cukru

Potrebujeme na 1 porciu:

57a343cc60e82_crop

1 vajce

1 lyžicu kakaa

1 zrelý banán

Postup:

Banán nakrájame na plátky a vložíme do kuchynského robota. Rozmixujeme najemno, pridáme kakao, vajce a všetko spolu vymiešame do jednotnej hmoty.

Cesto navrstvíme do menšej zapekacej misy, prípadne do foriem na muffiny a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov Približne 15 minút (použijeme test špáradlom). Môžeme posypať orechmi, ovocím, alebo inou prílohou podľa chuti.

Cheesecake trochu inak

Potrebujeme:

Korpus:

150 g pomletých ovsených vločiek

cca 100 g pomletých vlašských (alebo iných) orechov

5 lyžíc mlieka (pre zdravší variant použite sójové)

1 vajce

sladidlo podľa chuti (med, biely, hnedý alebo stéviový cukor, javorový sirup…)

Krém:

500 g mascarpone

150 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

2 vajcia

150 g cukru (biely, hnedý alebo stéviový – množstvo závisí od toho, ako sladký chceme dezert mať)

citrónovú kôru (najlepšia je kôra z chemicky neošetreného citrónu, ak taký nezoženiete, dá sa kúpiťkôra aj samostatne, jej chuť však nie je taká výrazná)

šťavu z citróna

Postup:

Rúru si dáme predhriať na 180°. Všetky suroviny potrebné na korpus starostlivo rozmiešame a rozotrieme na dno vymastenej alebo papierom vystlanej tortovej formy. Túto vrstvu necháme vo forme odstáť asi 10 minút.

Medzitým si pripravíme krém. Všetky ingrediencie zmiešame a vytvoríme hladkú hmotu (môžeme si pomôcť mixérom). Krém vylejeme na spodnú vrstvu tortovej formy.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 až 30 minút. V závere pečenia je potrebné cheesecake kontrolovať. Keď získa na povrchu mierne zlatú farbu a konzistenciu zhruba ako želatína, dezert je hotový. Po vychladnutí ho dáme minimálne na hodinu do chladničky. Pred podávaním môžeme posypať škoricou alebo poliať horúcou ovocnou zmesou.

Zdravá jogurtová torta

Zdravá jogurtová torta bez cukru

Potrebujeme:

200 g celozrnných sušienok

70 g masla

2 ks banánov

4 ks kivi

2 lyžice medu (prípadne podľa chuti)

500 ml bieleho jogurt gréckeho tipu

½ lyžičky citrónovej šťavy

10 g želatíny v prášku

½ šálky studenej vody

Na ozdobu:

Mandlové plátky

Plátky kivi

Postup:

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote, alebo pomocou kuchynského valčeka a plastového vrecka. Drť zmiešame s rozpusteným maslom a vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú vtlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formu vložíme na 30 minút do chladničky.

Želatínu nasypeme do vody a necháme napučať.

Kivi očistíme a nakrájame na drobné kocky (na ozdobenie torty si odložíme niekoľko plátkov ovocia). Rovnako nakrájame aj banány. Ovocie pokvapkáme citrónovou šťavou.

Jogurt zmiešame s medom a ovocím. Napučanú želatínu preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Necháme chvíľu vychladnúť a potom vmiešame do jogurtovej zmesi.

Jogurtový krém navrstvíme na sušienkový základ a vrch ozdobíme plátkami mandlí (pre ešte lepšiu chuť opražíme mandľové plátky na suchej panvici) a plátkami kivi. Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Zdravé gumové medvedíky

Potrebujeme:

1 hrnček ovocnej šťavy (napr. pomarančovú, jahodovú, čučoriedkovú,…)

2 hrnčeky čerstvého ovocia

5 lyžíc želatíny v prášku

1 lyžicu medu (môžete použiť aj iné sladidlo napr. agavový sirup alebo stéviu)

Výsledná farba a chuť medvedíkov závisí od zvolenej kombinácie ovocia a ovocnej šťavy.

Postup:

Ovocnú šťavu zmiešame s ovocím, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Ovocnú zmes preložíme na plameň a varíme na miernom ohni, kým kúsky ovocia celkom nezmäknú.

image

Zmes necháme chvíľku vychladnúť, pridáme med a preložíme do mixéra, kde ju dohladka rozmixujeme. Zmes necháme cca 5-7 minút chladnúť. Následne pridáme želatínu a opäť rozmixujeme. Hmotu vylejeme na plech vystlaný fóliou alebo alobalom a preložíme do chladničky minimálne na 1 hodinu. Potom plech vyberieme a z hmoty vykrajujeme medvedíky (prípadne iné tvary).

image

Prajem vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár