Hľadáte niečo fantasticky chutné na víkendové maškrtenie?
Niečo, čo bude chutiť deťom aj dospelým členom rodiny, prípadne návšteve? Práve ste našli perfektný dezert.
Vynikajúca maškrta nielen pre deti podľa jednoduchého slovenského receptu z youtube.
Tieto domáce kinder rezy vyjdú cenovo lacnejšie, ako tie z obchodu a chuťovo sú úžasné!
Vyskúšajte aj iné recepty z youtube kanálu Taká obyčajná žienka domáca, je tu skutočne veľa výborných nápadov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
formu 24 x 24 cm
Na cesto:
3 vajcia
10 g vanilkového cukru
100 g kryštálového cukru
50 g oleja
150 ml vody
280 g hladkej múky
10 g kypriaceho prášku
2 PL kakaa
150 ml mlieka
Na krém:
250 ml šľahačkovej smotany
250 g jemného tvarohu alebo mascarpone
10 g vanilkového cukru
3 PL práškového cukru
Na polevu:
180 g čokolády
100 g šľahačkovej smotany
Postup:
Do misy si rozklepneme 3 vajcia veľkosti M, zmiešame ich s vanilkovým, aj kryštálovým cukrom a vyšľaháme ich do peny, kým sa všetok cukor nerozpustí.
Pridáme olej, vodu, hladkú múku, kypriaci prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa a všetko spolu vyšľaháme.
Keď je cesto pripravené, rovnomerne ho vylejeme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
Pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Ešte horúci koláč polejeme 150 ml mlieka a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém.
Do misy si preložíme tvaroh alebo mascarpone.
Zalejeme ho šľahačkovou smotanou, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a všetko spolu vyšľaháme.
Krém nanesieme na vychladnutý korpus a odložíme do chladu, kým si pripravíme čokoládovú polevu.
Do misky si nalámeme čokoládu, zalejeme ju horúcou šľahačkovou smotanou.
Dobre premiešame, aby sa čokoláda roztopila.
Keď je poleva kompaktná a lesklá, vylejeme ju na dezert.
Necháme v chladničke dobre stuhnúť.
Stuhnutý dezert nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: