Kuracie stehienka so zeleninou z plechu: Veľmi chutný a lahodný obed na všedný deň!

[mashshare]

Toto chutné jedlo podľa receptu z youtube je veľmi nenáročné na prípravu a na svoje si príde celá rodina.

Lahodné kuracie stehienka so zeleninou z rúry sa skvele hodia na bežný deň, všetko len pripravíte na plech a upečiete.

Potrebujeme:

4 cibule

8 vykostených kuracích stehien (horných)

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

čierne mleté korenie

sladkú mletú papriku

2 PL rastlinného oleja

2 – 3 papriky

6 malých paradajok

1 mrkvu

4 strúčiky cesnaku

3 zemiaky

50 ml vody

voliteľné: tymian alebo iné bylinky podľa chuti

Postup:

Kuracie stehná si umyjeme, osušíme a zbavíme kože. Ak ste nekúpili vykostené, zbavte ich kosti a uložte do misy. 

Posypeme ich soľou, korením, červenou paprikou a polejeme trochou oleja. 

TIP: Ak máte radi kuracie mäso aj s kožou, pokojne ju nechajte. 

Rukou koreniny, aj olej dôkladne rozotrieme, aby bolo mäso rovnomerne dochutené.

Papriku si očistíme a nakrájame, rovnako si umyjeme a nakrájame aj paradajky. 

Mrkvu si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, cesnak si nakrájame na tenké plátky. 

Plech si pokryjeme papierom na pečenie, navrstvíme naň rovnomerne pol krúžky z 3 kusov cibule (jednu si odložíme) a potom vytvoríme kôpky z prúžkov papriky, paradajok a strúhanej mrkvy, ktoré budú od seba mierne vzdialené. 

Navrch ešte umiestnime plátky cesnaku a na každú zeleninovú kôpku položíme vykostený plát mäsa, ktorý môžeme posypať bylinkami podľa chuti. 

Prikryjeme namočeným papierom na pečenie, alobalom a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C asi na 35 minút. 

Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame ich na mesiačiky a vložíme do misy spolu s očistenou, na kolieska nakrájanou mrkvou. Osolíme, okoreníme a vložíme spolu na vymastený plech, kde obe suroviny premiešame a podlejeme vodou. 

Zemiaky s mrkvou prikryjeme alobalom a pečieme 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 °C. 

Poslednú cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a orestujeme na oleji, na ktorom sme si jemne opiekli prelisovaný cesnak. 

Po uplynutí 30 minút zemiaky s mrkvou odokryjeme, pridáme orestovanú cibuľu s cesnakom a dopečieme ešte asi 10 minút. 

Hotové jedlo servírujeme a môžeme posypať nasekanou vňaťou alebo kôprom. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes