Výborný recept z youtube na famózne domáce zemiakové krokety plnené syrom, aké ste ešte nejedli.
Potrebujeme:
300 g zemiakov (2-3 zemiaky)
zelerovú vňať
1/4 ČL mletého bieleho korenia
1/4 ČL soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL kukuričného škrobu
100 g syra mozzarella
200 g pšeničnej múky
1 vajce
200 g strúhanky
Postup:
Ošúpané zemiaky nakrájame na tretiny, vložíme do hrnca, zalejme vodou a dáme ich variť na 20 minút.
Ak sú už mäkké, vložíme ich do sitka a necháme dobre scediť vodu.
Na doske si najemno nakrájame listy zeleru a vňať vložíme do malej misky.
Do väčšej misky pridáme uvarené zemiaky a roztlačíme ich na kašu.
Potom pridáme zelerovú vňať, mleté biele korenie, soľ a zmes premiešame.
Nakoniec pridáme kukuričný škrob a opäť dobre premiešame.
Z cesta si potom vytvarujeme placku veľkosti dlane, do stredu vložíme tvrdý syr, ktorý celý obalíme.
Do menšej misky si nasypeme múku, do ďalšej misky si pripravíme vajce a lyžičkou ho rozšľaháme.
Do ďalšej misky si pripravíme strúhanku.
Zemiakovú rolku obalíme v múke, potom ju dáme do rozšľahaného vajíčka.
Nakoniec rovnomerne obalíme vrstvou strúhanky.
Rolky si uložíme na plech a dáme ich na 30 minút do chladničky.
Na panvici dáme rozohriať olej a postupne pridávame krokety.
Vysmážame ich na miernom ohni.
Keď sú dozlatista upečené z každej strany, môžeme ich servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: