Výborný recept na zapekané zemiaky podľa receptu z youtube, ktoré si zaručene obľúbi celá rodina.
Len pár surovín a obed je na stole!
My tento recept poznáme pod názvom Maďarské zemiaky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
400 g zemiakov
200 g šampiňónov
5 vajec
1 cibuľu
10 g cesnaku
50 ml mlieka
100 g strúhaného syra
soľ
rastlinný olej
Pálivé korenie
pekáč s rozmermi 20 x 20 cm
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky.
Šampiňóny a cibuľku si tiež nakrájame.
Zemiaky,spolu s pokrájanými šampiňónmi a nadrobno nakrájanou cibuľou chvíľu podusíme na oleji pod pokrievkou.
Za občasného premiešania dusíme, kým nebude všetko mäkké.
Počas dusenia pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme.
Všetko spolu navrstvíme do pekáča.
Vajíčka si vyšľaháme metličkou, pridáme mlieko a môžeme dochutiť.
Zmes vylejeme do misy na zemiaky s hubami a cibuľou.
Ak chcete, môžete do pekáča pridať aj na kúsky nakrájanú pálivú klobásu.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút.
Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Vložíme naspäť do rúry ešte na 5 minút.
Môžeme posypať nasekanou vňaťou, nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Vyskúšajte aj ďalší chutný recept so zemiakmi.
Potrebujeme:
700 g zemiakov
20 ml olivového oleja
10 g soli
5 g kryštálového cukru
10 g červenej mletej papriky
5 g čierneho mletého korenia
3 vajcia
150 g tvarohu
200 ml smotany na varenie
voliteľné: tvrdý syr na posypanie
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kolieska, vložíme ich do misy, osolíme, okoreníme, pridáme trochu cukru, polejeme olivovým olejom, opaprikujeme a dobre premiešame.
Potom kolieska zemiakov ukladáme na stojato do pekáča tesne vedľa seba.
V miske si vyšľaháme 3 vajcia, zmiešame ich s tvarohom a smotanou na varenie.
Osolíme a vyšľaháme metličkou a touto zmesou zalejeme zemiaky v pekáči, pričom hore ich ešte posypeme oreganom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút a pred dopečením môžeme posypať strúhaným syrom.
Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: