Úžasný a rýchly recept z youtube, vďaka ktorému si môžete doma pripraviť nielen jednoduchý, ale aj mimoriadne chutný obed z bravčového mäsa!
Potrebujeme:
600 g bravčového mäsa (ja používam krkovičku)
5 g čierneho korenia
2 červené cibule
2 paradajky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 strúčiky cesnaku
50 g horčice
100 g majonézy
2 varené zemiaky
50 g tvrdého syra
Soľ podľa chuti
Korenie podľa chuti
Postup:
Ako prvé si prirpavíme zeleninu.
Na doske si na krúžky nakrájame paradajku a cibuľu.
Krúžky cibule si uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Z cibule vytvoríme akési lôžko pre mäso.
Plátky bravčového mäsa si prekryjeme fóliou a dôkladne ich vyklepeme.
Potom každý kus položíme na krúžky cibule, ktoré sme si pripravili na plech.
Mäso posolíme, pridáme čierne korenie.
Teraz mäso potrieme horčicou.
Následne pridáme nakrájanú paradajku.
Potrieme roztlačeným cesnakom.
Navrch nastrúhame uvarený zemiak.
Potom pridáme majonézu, ktorú dobre rozotrieme a nakoniec najemno nastrúhame tvrdý syr.
Plech dáme do predhriatej rúry na 180 °C.
Necháme piecť piecť 45 minút.
Hotové zapekané mäso môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.
Bohato bude stačiť šalát z čerstvej zeleniny.
Mäsko je naozaj výborné, jemné a navyše aj veľmi sýte.
Dobrú chuť!
Video návod: