Recept mojej susedky, ktorý vás úplne odrovná: Výnimočný koláč ochutený mandľami, o ktorý sa nebudete chcieť deliť!

[mashshare]

Vyskúšajte tento nenáročný recept na lahodný koláč s mandľami, ktorý si vďaka postupu z youtube môžete teraz pripraviť aj vy, kedykoľvek naňho dostanete chuť.

 

 

Potrebujeme:

Na krém:

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

20 g vanilkového cukru

150 g cukru

60 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

Na cesto:

100 ml vody

100 ml mlieka

štipku soli

80 g masla

120 g hladkej múky

4 vajcia

Na penu:

160 g masla

Na ozdobu:

50 g mandľových lupienkov

Postup:

Do hrnca si rozklepneme vajcia, nasypeme vanilkový cukor, kryštálový cukor a všetko spolu vyšľaháme.

Pridáme kukuričný škrob, zapracujeme ho, prilejeme mlieko.

Zmes dáme variť na miernom ohni za stáleho miešania.

 

 

Varíme, kým nám nezhustne.

Takto vzniknutý krém nalejeme do väčšej misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do hrnca nalejeme vodu, mlieko, nasypeme štipku soli a pridáme maslo.

Zmes miešame na miernom ohni a keď sa nám roztopí maslo, tak pridáme múku.

 

 

Cesto za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.

Preložíme ho do misky a potom necháme vychladnúť.

Pridávame vajcia, jedno po druhom a cesto stále miešame.

Ak nám zhustlo, tak ho rozdelíme na 2 časti.

 

 

Cesto si rozdelíme na 2 časti, rovnomerne rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Dáme ho piecť na 10-15 minút pri teplote 200°C do predhriatej rúry – vzniknú nám 2 pláty.

Upečené pláty uložíme na seba, vyrovnáme na krajoch a nakrájame na 4 rovnaké časti. 

Vo väčšej miske vyšľaháme zmäknuté maslo do peny.

 

 

Do masla postupne zašľaháme krém.

Na spodok podnosu položíme cestový plát a striedavo vrstvíme vždy krém a plát, až kým sa nám obe zložky neminú.

Takto navrstvený dezert potrieme krémom aj bokoch a olepíme restovanými mandľami.

Mandle orestujeme na suchej panvici.

Zákusok vložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny.

 

 

Keď je dobre vychladený, je pripravený na servírovanie.

Dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes