Vyskúšajte tento nenáročný recept na lahodný koláč s mandľami, ktorý si vďaka postupu z youtube môžete teraz pripraviť aj vy, kedykoľvek naňho dostanete chuť.
Potrebujeme:
Na krém:
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
20 g vanilkového cukru
150 g cukru
60 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
Na cesto:
100 ml vody
100 ml mlieka
štipku soli
80 g masla
120 g hladkej múky
4 vajcia
Na penu:
160 g masla
Na ozdobu:
50 g mandľových lupienkov
Postup:
Do hrnca si rozklepneme vajcia, nasypeme vanilkový cukor, kryštálový cukor a všetko spolu vyšľaháme.
Pridáme kukuričný škrob, zapracujeme ho, prilejeme mlieko.
Zmes dáme variť na miernom ohni za stáleho miešania.
Varíme, kým nám nezhustne.
Takto vzniknutý krém nalejeme do väčšej misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Do hrnca nalejeme vodu, mlieko, nasypeme štipku soli a pridáme maslo.
Zmes miešame na miernom ohni a keď sa nám roztopí maslo, tak pridáme múku.
Cesto za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
Preložíme ho do misky a potom necháme vychladnúť.
Pridávame vajcia, jedno po druhom a cesto stále miešame.
Ak nám zhustlo, tak ho rozdelíme na 2 časti.
Cesto si rozdelíme na 2 časti, rovnomerne rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Dáme ho piecť na 10-15 minút pri teplote 200°C do predhriatej rúry – vzniknú nám 2 pláty.
Upečené pláty uložíme na seba, vyrovnáme na krajoch a nakrájame na 4 rovnaké časti.
Vo väčšej miske vyšľaháme zmäknuté maslo do peny.
Do masla postupne zašľaháme krém.
Na spodok podnosu položíme cestový plát a striedavo vrstvíme vždy krém a plát, až kým sa nám obe zložky neminú.
Takto navrstvený dezert potrieme krémom aj bokoch a olepíme restovanými mandľami.
Mandle orestujeme na suchej panvici.
Zákusok vložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny.
Keď je dobre vychladený, je pripravený na servírovanie.
Dobrú chuť!