Výborná piškótová torta, ktorá je preliata horúcim kakaom a je vďaka tomu fantasticky šťavnatá. Vynikajúci recept z youtube.
Potrebujeme:
Na piškótu:
80 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
140 g hl. múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva
10g kakaa
60 ml oleja
60 ml mlieka
2 vajcia
Na máčanie:
80 g mlieka
1 lyžička kakaa
Krém:
250 g mascarpone
80 g kr. cukru
400 ml smotany na šľahanie
2 vrecúška vanilkového cukru
Čokoládová poleva:
200 ml smotany na šľahanie
100 g čokolády
Postup:
Na piškótu si vyšľaháme vajcia s múkou do peny. Pridáme mlieko, olej a vymiešame.
Nakoniec do zmesi vmiešame preosiate sypké prísady.
Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
V horúcom mlieku rozmiešame kakao.
Popicháme piškótu a prelejeme kakaom.
Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme si šľahačku s mascarpone a cukrami.
Akonáhle navrstvíte šľahačku na korpus, držte ju 10 minút v chlade pri príprave polevy.
Polevu pripravíme tak, že čokoládu nalámeme a rozpustíme v horúcej smotane.
potom šľahačku polejete čokoládovou polevou a koláč vložte na 4 hodiny do chladničky.
Necháme stuhnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: