Expresne rýchla piškóta s čokoládou a smotanovou polevou, ktorá má naozaj fantastickú chuť.
Určite skúste, pečie sa len 20 minút a máte výbornú pochúťku ku kávičke, na druhý deň je dokonca ešte chutnejšia.
Výborný recept sme našli na stránke napadovy.blog.
Potrebujeme:
Piškóta:
– 4 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
– 10 dkg kr. cukru
– 20 dkg margarínu alebo masla
– 10 dkg čokolády na varenie
– 4 lyžice hladkej múky
– 1 prášok do pečiva
Krém:
– 0,5 l smotany na šľahanie
– 20 dkg čokolády na varenie
– 1 polievková lyžica kr. cukru
Ďalej:
– plech na pečenie 20 × 35 cm
Postup:
Piškóta:
Vyšľaháme žĺtky a cukor do peny.
Pridáme roztopený margarín a čokoládu.
Do zmesi preosejeme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Bielky vymiešame na sneh (ja pridávam aj štipku soli).
Nakoniec do cesta vmiešame aj sneh z bielkov.
Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou, prípadne vyložený papierom na pečenie.
Pečieme pri 180 °C asi 20 minút, podľa rúry, pripravenosť cesta kontrolujeme špáradlom.
Príprava krému:
Sladkú smotanu, čokoládu a cukor zahrejeme na miernom ohni (pomalým miešaním), kým zmes nezovrie.
Upečenú sušienku na niekoľkých miestach popicháme vidličkou a ešte teplú polejeme teplou smotanou.
Krém je pomerne riedky, ale nie je potrebné ho dlho miešať ani pridávať žiadne stužovače.
Po niekoľkých hodinách stuhne v chladničke.
Koláč najskôr ochlaďte pri izbovej teplote, potom vložte do chladničky, aby dobre vychladla a krém stuhol…
Prajeme vám dobrú chuť! :-)