Jesenné pochúťky si bez voňavej škorice ani nevieme predstaviť. Preto dnes máme jeden skvelý recept z youtube, ktorý poteší všetkých malých, aj veľkých maškrtníkov.
Keď ochutnajú tieto neodolateľné škoricové fánky, budú vás na rukách nosiť!
Potrebujeme:
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL masla (25 g)
1 PL kypriaceho prášku do pečiva (14 g)
90 g kryštálového cukru
110 ml mlieka, vody alebo pomarančového džúsu
1/4 ČL soli
340 g hladkej múky
Na posypanie:
práškový cukor
škorica
Postup:
Do misy si rozbijeme vajce, pridáme lyžicu masla, nasypeme kypriaci prášok, cukor.
Všetko zalejeme mliekom (alebo pomarančovým džúsom, prípadne vodou).
Teraz pridáme ešte pol lyžičky soli a postupne zapracujeme múku.
Vymiesime hladké, kompaktné cesto, ktoré prekrojíme na dve časti.
Prvú časť preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
Cesto vyvaľkáme na placku s priemerom približne 27 cm a hrúbkou asi 0,5 cm.
Potom ho nakrájame na širšie pásy, ktoré prerežeme ešte na niekoľko častí.
Zrežeme špice, v strede narežeme otvor, cez ten prevlečieme jeden koniec a prevrátime.
Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja.
Rozohrejeme ho a vložíme malý kúsok cesta.
Ak vypláva hore, olej je pripravený na vysmážanie.
Fánky vysmážame z oboch strán dozlatista, potom uložíme na papierové utierky, aby vsiakol prebytočný olej a sú hotové.
Teraz ich stačí už len obaliť v práškovom cukre so škoricou a môžeme ich podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: