Táto vynikajúca nakladaná cvikla podľa receptu z youtube je presne to, čo potrebujete.
Chutná zásoba vitamínov na celú zimu!
Potrebujeme:
5 – 6 kg červenej repy
1,5 l vody
500 ml octu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 PL cukru
2 – 3 PL soli
voliteľné:
horčičné semienka
koreniny podľa chuti
Postup:
Červenú repu si dobre umyjeme, vložíme do väčšieho hrnca.
Varíme asi 2 hodiny.
Keď sa voda odparí, môžeme ju doliať.
Uvarenú repu necháme asi 30 minút chladnúť.
Potom ju ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Ocot, vodu, soľ a cukor zmiešame v miske.
Týmto nálevom zalejeme kolieska repy.
Premiešame a necháme stáť asi pol hodiny.
Po uplynutí tejto doby ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ, cukor alebo ocot.
Do sterilizovaných pohárov dáme korenie a horčičné semienka.
Naukladáme repu a nakoniec všetko zalejeme nálevom.
Poháre dobre uzavrieme viečkami.
Na dno veľkého hrnca dáme kuchynskú utierku.
Naukladáme poháre a zalejeme vodou až pod viečko.
Vodu necháme zovrieť varíme ešte 15 minút.
Hotovo. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: