Pripravte si toto delikátne bravčové karé podľa receptu z portálu przyslijprzepis a nebudete ľutovať.
Keď ho nakrájate na tenké plátky, môžete ho servírovať na slávnostnú misu alebo ho podávajte nakrájané nahrubo spolu s obľúbenou prílohou!
Potrebujeme:
1,2 kg bravčového karé
soľ
pohár vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 l mlieka
1 veľkú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
2 malé čili papričky
bobkový list
2 guľky nového korenia
voliteľné: rozmarín alebo iné bylinky
Postup:
Mäso si umyjeme a osušíme papierovými utierkami.
Posypeme soľou a necháme v chladničke stáť asi 20 minút.
Do hrnca si nalejeme pohár vody a privedieme do varu.
Teraz nalejeme do hrnca mlieko, karé vyberieme z chladničky a vložíme do vriaceho mlieka.
Cibuľu si ošúpeme, prekrojíme na 4 časti a vložíme do hrnca spolu s ošúpanými strúčikmi cesnaku a čili papričkami.
Môžeme pridať aj vetvičku petržlenovej vňate, rozmarínu a pod.
Teraz pridáme ešte bobkový list a nové korenie.
Mäso musí byť úplne ponorené v mlieku a ak je to potrebné, môžete doliať ešte trochu vody.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 60 minút.
Občas mäso obrátime a mlieko zamiešame.
Po dovarení necháme mäso v mlieku vychladnúť, potom ho vyberieme a osušíme papierovými utierkami.
Mäsko môžeme nakrájať na hrubšie plátky a podávať s obľúbenou prílohou, pričom použijeme aj vývar a to nasledovne.
Koreniny a bylinky vyberieme, prípadne môžeme prepasírovať cez sitko a omáčku zahustíme zápražkou. Podľa chuti dosolíme.
Karé môžeme nakrájať aj na tenučké plátky a podávať ako súčasť slávnostnej misy.
Prajeme dobrú chuť!