Úžasne jednoduché syrové pagáče, ktoré zvládne pripraviť skutočne každý. Stačí zmiešať všetky prísady na cesto, vložiť do chladničky a potom vykrojiť ľubovoľné tvary. Jediným problémom je počkať pár minút, kým sa konečne upečú. Chutia skutočne vynikajúco!
Potrebujeme:
250 g masla alebo margarínu
300 g čerstvého syra (alebo hrudkovitého plnotučného tvarohu, prípadne iného mäkkého syra)
400 g hladkej múky
2 lyžičky soli
1 vajce na potretie
Sezamové semienka na posypanie
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vymiešame jednotné cesto a necháme ho na noc v chladničke.
Na druhý deň deň cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm. Potom cesto preložíme (všetky 4 strany smerom do stredu) a opäť rozvaľkáme a hrúbku 1 cm. Pomocou pohára vykrajujeme z cesta jednotlivé pagáčiky. Tie preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým povrch pagáčikov nie je zlatistý.