Bolo by prakticky nemožné nájsť niekoho, kto by nemal rád hranolky.
Sú chutné, jednoduché, ľahko sa pripravujú a slúžia ako príloha aj ako chrumkavá pochúťka.
Máme pre vás jeden výborný trik z youtube, s ktorým sa vám podaria najlepšie hranolky – zaručene chrumkavé a vynikajúce.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Používajú ho ho aj v profi kuchyniach!
A jedna z najzásadnejších vecí, ktorú musia spĺňať dobré hranolky sú chrumkavý povrch a šťavnaté vnútor.
Pri príprave musíte teda vystihnúť presný bod je, keď sa vo vnútro premení na lahodné pyré a povrch ostane chrumkavý.
Práve z tohoto dôvodu môže byť príprava hranoliek niekedy ťažká.
Hranolky s často príliš vysušené, alebo naopak mäkké.
Preto sme sa dnes rozhodli podeliť sa s vami o recept, ktorý vám umožní pripraviť najchrumkavejšie hranolky zo všetkých.
Tajomstvo sa ukrýva v jednom malom detaile:
V pridaní octu ktorý spôsobí, že počas vyprážania sa na hranolkách vytvorí chrumkavá kôrka a vnútro sa nevysuši.
Je to úplne jednoduché a všetko, čo na to budete potrebovať sú obyčajné zemiaky, voda a ocot.
Ak chcete získať perfektné zemiaky, musíte pochopiť, že existujú triky, ktoré uľahčujú prípravu.
Potom sa naučte pripraviť dokonalé zemiaky s octom.
Krok 1:
Začnite klasicky očistením zemiakov.
Krok 2:
Zemiaky nakrájajte na tyčinky a všetky kúsky vložte do misky s studenou vodou (1 liter) a octom (2 polievkové lyžice) na 20 minút. odložte do chladničky.
Ideálne aj na 1 hodinu, ale minimálny čas je 20 minút.
Krok 3:
Následne sceďte vodu, osušte zemiaky na papierových utierkach alebo čistej nepoužitej utierke a osmažte v oleji zahriatom na 190 ° C.
Smažíme do zlatista – výsledkom sú fantasticky chrumkavé a vo vnútri jemné hranolky.
Video návod nájdete na konci článku.
Náš tip – pripravte si k hranolkám vynikajúci domáci kečup
Potrebujeme:
Paradajka 1 kg
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 lyžice medu
1 čajová lyžička mletého zázvoru
1 lyžička mletých klinčekov
2 čajové lyžičky mletej škorice
1 lyžica bieleho octu
2 čajové lyžičky cukru
Soľ
Korenie
Postup:
Nakrájajte cibuľu na drobno. Paradajky nakrájajte na kocky.
Nakrájajte cesnak. Vložte všetko do mixéra a mixujte dohladka.
Nalejte obsah do hrnca a povarte ho na strednom ohni. Keď začne zmes bublinkovať, pridáme všetky ostatné prísady.
Varíme, kým nie je omáčka zredukovaná a trochu hustejšia.
Hotovo, máte vynikajúci domáci kečup – kečup môžete ešte vriaci naliať do sterilizovaných pohárov, dobre uzavrieť a odložiť na neskôr.
Video návod: