plny-hrniec_transparent_negativ.png

20-minútový jablkový závin – vynikajúci: Zaručene nepraskne a chutí ako čerstvo upečený aj na tretí deň!

Každá rodina má svoj odskúšaný recept na jablkový závin. U nás je to jednoznačne tento, závin je rýchlo hotový a zakaždým chutí fantasticky. Skúste a určite ho budete piecť pravidelne. 

Každá rodina má svoj odskúšaný recept na jablkový závin.

 

 

U nás je to jednoznačne tento, závin je rýchlo hotový a zakaždým chutí fantasticky.

Skúste a určite ho budete piecť pravidelne.

Potrebujeme

1 kg hladkej múky

1 balíček droždia

2,5 dcl oleja

3 lyžice kr. cukru

0,5 litra mlieka

trošku soli

Plnka

 

 

2 kg nastrúhaných jabĺk

1 bal. vanilkového cukru

2 bal. škoricového cukru

hrozienka

Postup:

Z droždia , vlažného mlieka a cukru si zarobíme kvások – necháme ho vyjsť asi 10 minút.

 

 

Potom ku kvásku pridáme ostatné prísady na cesto.

Vypracujeme hladké, jednotné cesto, ktoré na teplom mieste necháme krátko podkysnúť.

Zatiaľ si pripravíme jablkovú náplň.

 

 

Jablká nastrúhame a zmiešame so škoricovým aj vanilkovým cukrom.

Vmiešame aj hrozienka.

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát, pridáme jablkovú náplň a zavinieme.

 

 

Prenesieme na plech vystlaný papierom.

Vrch prepichneme vidličkou a pri teplote 180 stupňov pečieme 20 minút.

Upečený závin potieram rozpusteným maslom zmiešaným s kvapkou rumu a poprášime cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixbay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes