plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický domáci syr: 2 odskúšané recepty bez syridla, ktoré sa rozhodne oplatí vyskúšať!

Čerstvý syr už môžete mať doma kedykoľvek, keď naň dostanete chuť. A nevadí, že v dosahu nemáte žiadny salaš.

Čerstvý syr už môžete mať doma kedykoľvek, keď naň dostanete chuť. A nevadí, že v dosahu nemáte žiadny salaš. Len 3 ingrediencie a syr je na stole.

 

Foto: napadovy.blog

Recept podľa stránky napadovy.blog je veľmi jednoduchý a určite sa podarí hneď na prvýkrát.

Poradíme vám dva vynikajúce a odskúšané recepty.

Prvý je na super zdravý domáci ovčí syr z 3 prísad a druhý na rýchly a vynikajúci syr z kravského mlieka.

Recept č. 1 – Super zdravý ovčí syr z 3 prísad

 

 

Foto: napadovy.blog

 

Potrebujeme:

1 liter ovčieho mlieka

organický jogurt bez cukru

polovicu organického citróna

Pomôcky:

1 meter bavlnenej gázy

hrniec

forma

Postup:

Mlieko si zohrejte v hrnci a varte 15 minút na miernom ohni bez toho, aby zovrelo.

Medzitým si vytlačte šťavu z polovice citróna.

Po uplynutí 15 minút odstavte mlieko zo sporáka, postupne primiešavajte jogurt a citrónovú šťavu.

Miešajte niekoľko sekúnd a potom nechajte zmes chladnúť minimálne 3 hodiny.

Po uplynutí tejto doby si zoberte bavlnenú gázu a niekoľkokrát ju preložte cez seba.

Potom cez ňu prefiltrujte zmes, aby srvátka stiekla do hrnca a ostala iba pevná časť.

Neváhajte dobre postláčať.

Gázu so syrom vložte do čistej nádoby a odložte do chladničky na minimálne 30 minút.

Potom syr vyberte, osoľte a premiestnite do formy podľa vlastného výberu.

Nechajte chladiť v chladničke ďalších 8 hodín.

 

Foto: napadovy.blog

 

Prečo konzumovať tento syr?

 

Skutočná proteínová bomba

Nepochybne ste si všimli, že kulturisti majú tendenciu jesť veľa čerstvého syra, či tvarohu. Nie je to len tak pre nič za nič. Čerstvé syry obsahujú až 36% proteínov nevyhnutných pre organizmus, na rekonštrukciu buniek a na produkciu protilátok, ktoré nás chránia pred chorobami.

Vzácny zdroj vápnika

Mlieko je bohaté na tento vzácny minerál a takisto aj syry. Konzumáciou čerstvého syra ochránite a posilníte nielen kosti, ale aj zuby.

Spojenec pri chudnutí

 

 

Čerstvý syr odporúčajú aj odborníci na výživu ľuďom, ktorí potrebujú zhodiť prebytočné kilogramy. Dodávajú totiž telu dôležité živiny a navodzujú pocit sýtosti. Vynikajúca chuť navyše uspokojuje chuť do jedla a bráni prehreškom.

Všestranná podpora

Od raňajok po večeru, vrátane občerstvenia je čerstvý syr vynikajúcim sprievodcom všetkých jedál a dá sa použiť na prípravu širokej škály chutných pokrmov bohatých na živiny.

Jednoduchá príprava

Veľkou výhodou tohto syra je aj to, že si ho môžete ľahko pripraviť doma a získať tak záruku 100% prírodného produktu. Zároveň budete mať radosť z vlastného syra.

Recept č. 2 Rýchly a jednoduchý syr z obyčajného mlieka bez syridla

 

Foto: napadovy.blog

 

Potrebujeme:

1 liter plnotučné mlieko najlepšie z mliekomatu

1⁄2 kus plnotučný hrudkový tvaroh

1 polievková lyžica citrónová šťava

1 čajová lyžička soľ

1⁄2 čajová lyžička sódy bicarbony

1 polievková lyžica maslo

Postup:

Tvaroh si rozdrobíme a zalejeme mliekom, zohrievame skoro do bodu varu.

Odstavíme a pridáme citrónovú šťavu.

Tvaroh s mliekom sa nám zrazí, scedíme cez utierku.

Maslo rozpustíme, pridáme tvaroh a miešame kým sa nezačne rozpúšťať.

Osolíme, pridáme sódu a mliešame.

Dáme do vhodnej nádoby a necháme odležať 24 hod. v chlade a v suchu.

To je všetko.

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes