plny-hrniec_transparent_negativ.png

2 pláty cesta a šľahačkový krém: Najjednoduchší zákusok na svete máte hotový do pol hodinky!

Tento dezert milujú všetky deti a neodoláte mu ani vy – dospeláci. Jednoduchý a pritom vynikajúci dezert ku kávičke si získa každého!

Tento dezert milujú všetky deti a neodoláte mu ani vy – dospeláci. Jednoduchý a pritom vynikajúci dezert ku kávičke si získa každého!

Potrebujeme:

5 vajec

70 g cukru

1 lyžičku vanilkového cukru

80 g hladkej múky

¾ lyžičky prášku do pečiva

40 g kakaového prášku

Náplň:

300 g smotany na šľahanie

Med, práškový cukor alebo javorový sirup na osladenie

3 lyžičky želatínového stužovaču do krémov

Postup:

Vajcia ušľaháme do peny (asi 5 minút) potom pridáme oba druhy cukru a šľaháme ďalej. V inej miske zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a postupne primiešame do vaječnej zmesi.

Plech nalejem na cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.

Zo smotany ušľaháme šľahačku a vmiešame do nej želatínový stužovač, ktorý sme si najskôr rozmiešali v studenej vode.

Krém natrieme na jednu polovicu cesta, prikryjeme druhou a skvelý dezert pre malých aj veľkých je na svete.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: springlane

Najlepšie recepty na dnes