Hádate čo na obed? Vyskúšajte túto dobrotu z kuracieho mäsa, omáčky a zemiakov.
Tento výborný recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
1 kus kuracích pŕs
Soľ, čierne korenie
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, čierne korenie, červená paprika, talianske bylinky
100 ml smotany na šľahanie
Olej
1 paradajka
Zväzok petržlenovej vňate
4 zemiaky
Soľ, vetvička kôpru
Olej, čierne korenie, sójová omáčka
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kocky.
Ochutíme soľou, korením.
Nachystáme si panvicu, na ktorej rozpálime olej a sprudka orestujeme kuracie kúsky.
Medzitým si v miske zmiešame rozšľahané vajíčka, ochutíme soľou a koreninami.
Pridáme aj smotanu a rozmiešame.
Nalejeme ku kuracím prsiam.
Paradajku nakrájame na kolieska a uložíme na vrch.
Posypeme petržlenovou vňaťou. Prikryjeme pokrievkou a na strednom ohni pečieme 10-12 minút.
Medzitým si pripravíme zemiaky.
Nakrájame ich na kúsky a varíme v slanej vode s vetvičkou kôpru. Keď voda zovrie varíme asi 2 minúty.
V miske zmiešame sójovú omáčku s olejom, korením a preložíme na plech.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút.
Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.