Pripravte si tento chutný obed podľa receptu z youtube.
Jednoduchá príprava, žiadne státie pri sporáku, len dáte do rúry a upečiete!
Potrebujeme:
500 g mletého hovädzieho mäsa
500 g mletého bravčového mäsa
500 g hlávkovej kapusty
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 – 300 g cibule
200 g mrkvy
350 g varenej ryže
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
cesnak
koriander
rastlinný olej
Na omáčku:
200 – 400 g kyslej smotany
200 – 250 g paradajok
100 g cibule
100 g mrkvy
soľ, čierne mleté korenie, cukor podľa chuti
Postup:
Ako prvé si prepláchneme ryžu a uvaríme ju do mäkka.
Očistíme si cibuľu, mrkvu a z kapusty odstránime poškodené vrchné listy, aj hlúb.
Cibuľu si nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a kapustu si nakrájame na malé kúsky.
Na panvicu si dáme olej, orestujeme cibuľu, potom pridáme mrkvu a nakoniec aj kapustu.
Necháme spolu restovať asi 15 minút, potom osolíme, okoreníme a premiešame.
V mise zmiešame oba druhy mletého mäsa s prelisovaným cesnakom, soľou a korením.
Teraz si pripravíme omáčku.
Cibuľu si nakrájame nadrobno, mrkvu si postrúhame na hrubom strúhadle a takisto aj paradajky bez šupky.
Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, orestujeme cibuľku s mrkvou a paradajkami do mäkka, osolíme, okoreníme a posypeme cukrom podľa chuti.
Nakoniec primiešame kyslú smotanu.
Vychladnutú orestovanú zeleninu zmiešame s mäsovou zmesou, z ktorej mastnými rukami formujeme valčeky, ktoré ukladáme do vymastenej formy.
Valčeky polejeme pripravenou omáčkou, vložíme do predhriatej rúry pri teplote 180 °C a pečieme asi 35 – 45 minút.
Hotovo. Môžeme posypať nasekanou vňaťkou a podávať.
VIDEONÁVOD