Aj bežne dostupné kuracie prsia sa dajú pripraviť tak, že z nich vykúzlite naozaj luxusné jedlo. Tieto recepty z youtube sa hodia na bežný deň, ale aj na slávnostný stôl!
Kuracie harmoniky
Potrebujeme:
3 kuracie prsia
6 – 8 ks šampiňónov
paradajky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g tvrdého syra
1 ČL sušeného cesnaku
1/4 ČL muškátového orieška
soľ, koreniny a mletú červenú papriku podľa chuti
2 – 3 PL rastlinného oleja
Postup:
Kuracie prsia si umyjeme a navrchu narežeme hlboké drážky tak, že mäso neprekrojíme úplne, ale mala by nám vzniknúť taká „mäsová harmonika“.
Všetky tri narezané prsia vložíme do vymastenej zapekacej misy alebo hlbšieho plechu. V miske si rozmiešame soľ a koreniny s trochou oleja.
Touto zmesou dôkladne potrieme každý kúsok mäsa.
Tvrdý syr si nakrájame na plátky. Šampiňóny, aj paradajky si umyjeme a takisto nakrájame na plátky.
Všetky tri suroviny postupne ukladáme do každého zárezu.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30-35 minút.
Hotovo. Prajeme dobrú chuť!
Kuracie rezne s pestom a slaninkou
Potrebujeme:
1 ks kuracích pŕs
150 g plátkov slaniny
80 g tvrdého syra
40 g pesta
Postup:
Na zapekaciu misu si po okraji vedľa seba uložíme plátky slaninky a na ňu položíme kuracie mäso, do ktorého pozdĺžne urobíme jeden dlhý zárez. Osolíme, naplníme pestom a posypeme nastrúhaným syrom. Celé kuracie prsia potom zabalíme do slaniny.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 30 – 35 minút. Hotovo. Takto rýchlo vyčarujete luxusný obed. Prajeme dobrú chuť!
Jemné kuracie prsia „sous vide“
Na tento spôsob prípravy potrebujeme špeciálne plastové vrecúška na varenie a vakuovačku, ktorá z vrecúška odčerpá všetok vzduch. Vakuovačka sa vám vyplatí, aj keď potrebujete uskladniť viac mäsa, či iných potravín. Ostanú dlhšie čerstvé, môžete ich takto pohodlne skladovať v chladničke, aj v mrazničke a zaberú oveľa menej miesta.
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs s kožou
koreninovú zmes podľa chuti
soľ
olej
Postup:
Mäso si z oboch strán osolíme a posypeme koreninami podľa chuti. Potom ho vložíme do plastových vrecúšok, pomocou vakuovačky vysajeme vzduch a varíme asi 1,5 hodiny pri nízkej teplote.
Uvarené mäso vyberieme z vrecúška, osušíme papierovými utierkami a z oboch strán opekáme na rozpálenom oleji.
Grilované kuracie filety s chrumkavou kôrkou
Potrebujeme:
kuracie prsia
kukuričný alebo zemiakový škrob
sójovú omáčku
soľ podľa chuti
Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na tenšie plátky a jemne naklepeme tĺčikom. Osolíme, obalíme v škrobe, namočíme do sójovej omáčky a z oboch strán opečieme na grile alebo na rozpálenej panvici. Prajeme dobrú chuť!
Kuracie prsia pečené v alobale
Potrebujeme:
700 g kuracích pŕs
soľ a koreniny podľa chuti
sušený cesnak
slnečnicový olej
Postup:
Všetky koreniny si zmiešame v miske s trochou oleja, natrieme na kuracie prsia a marinujeme aspoň 1/2 hodiny. Z alobalu si vytvoríme akoby misku, položíme naň marinované kuracie prsia a vložíme odokryté do predhriatej rúry na 250 °C asi na 15 minút.
Je veľmi dôležité počas pečenia neotvárať dvierka rúry. Hotovo. Kuracie prsia sú jemné, šťavnaté, s chrumkavou kôrkou. Prajeme dobrú chuť!