Vyskúšajte tento dezert z červenej repy podľa receptu z youtube.
Jeho chuť vás milo prekvapí!
Potrebujeme:
1 kg červenej repy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 vajcia
80 g kryštálového cukru
200 ml mlieka
100 ml rastlinného oleja
240 g hladkej múky
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
maslo a 1 PL hladkej múky na vymastenie a vysypanie formy
Na polevu:
2 PL kakaa
160 g kryštálového cukru
100 ml rastlinného oleja
300 ml mlieka
Postup:
Cviklu vložíme do hrnca.
Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
Uvarenú cviklu necháme ochladiť, potom ju ošúpeme.
A nakrájame na plátky.
Vložíme ju do misy, pridáme vajíčka, cukor a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Keď je cvikla rozmixovaná, nalejeme do misy mlieko, olej.
Zapracujeme aj vanilkový cukor, kypriaci prášok a preosiatu múku.
Múku treba preosievať a súčasne aj hmotu miešať.
Formu si vymastíme roztopeným maslom a vysypeme múkou.
Následne do nej vylejeme pripravenú cviklovú hmotu.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C a pečieme asi 45 minút.
Medzitým si pripravíme z uvedených surovín polevu.
Všetky suroviny zmiešame v hrnci a za stáleho miešania varíme na miernom ohni do zovretia.
Udržujeme ju teplú.
Po upečení koláča urobíme test špáradlom a v prípade, že je dostatočne upečený, vyberieme ho z rúry.
Vrch koláča popicháme špáradlom.
Polejeme pripravenou polevou.
Necháme stáť 1 hodinu a potom vyberieme koláč z formy.
Následne ho polejeme zvyškom polevy aj zvrchu.
Hotovo.
Môžeme nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!