Tento recept na kuracie stehná sme si veľmi obľúbili: Jednoduchá príprava a je to delikatesa!

[mashshare]

Pripravte si tieto delikátne kuracie stehná podľa receptu z youtube a budete nadšení!

Potrebujeme:

4 kuracie stehná (1 kg)

4 PL rastlinného oleja

2 PL bieleho jogurtu

1 ČL soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL tymianu

1 ČL kari

1 ČL červenej mletej papriky

2 PL rastlinného oleja

1 kapiu

4 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

12 g hladkej múky

150 ml mlieka

150 ml smotany na varenie

1/2 ČL soli

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL kari

Na zemiakovú kašu:

500 g zemiakov

40 g masla

50 ml mlieka

1/2 ČL soli

1/2 ČL muškátového orieška

petržlenovú vňať na posypanie

voliteľné: čili papričku

Postup:

Stehná si umyjeme, necháme ich aj s kožou a narežeme vedľa seba niekoľko drážok. 

Stehná naukladáme na suchú panvicu a v miske si zmiešame jogurt, soľ, tymian, kari, červenú mletú papriku a 2 lyžice oleja. 

Zmes dobre vymiešame a dôkladne ňou potrieme všetky kuracie stehná. 

Do medzier medzi stehnami nalejeme všade trochu rastlinného oleja. 

Prikryjeme pokrievkou a dusíme na strednom ohreve. 

Po niekoľkých minútach stehná otočíme. 

Dusíme asi 30 minút na slabom ohreve.

Medzitým si pripravíme zemiakové pyré. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca s vodou. Varíme do mäkka.

Vodu následne scedíme, roztlačíme spolu s maslom, osolíme, pridáme muškátový oriešok a spolu s mliekom vymiešame dohladka. 

Kapiu si umyjeme, očistíme a nakrájame.

Cesnak si ošúpeme a takisto nakrájame na menšie kúsky.

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Kuracie stehná vyberieme z panvice a do výpeku vložíme pokrájanú cibuľu. cesnak a orestujeme asi 2 minúty. 

Následne poprášime múkou, premiešame a smažíme ďalšie 2 minúty.

Pridáme pokrájanú kapiu a za stáleho miešania osmažíme asi 1 minútu.

Zalejeme mliekom, smotanou na varenie a premiešame. Osolíme, pridáme cukor, kari, premiešame a vložíme späť stehná. 

Podusíme ešte asi 5 minút pod pokrievkou. Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou (môžeme pridať aj čili papričku) a podávame spolu s pripravenou zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes