Chcete na dnešný obed vyskúšať niečo špeciálne? Máme rpe vás skvelý tip, ktorý zatieni aj rezeň v trojobale.
Ak máte doma mleté mäso, vyskúšajte namiesto klasických fašírok, alebo rezňov v trojobale radšej túto pochúťku podľa receptu z youtube.
Vďaka zlepšováku mojej mamy s pridaním obyčajného tvarohu sú nielen veľmi chutné, menej mastné, ale aj fantasticky jemné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hoci sa nevysmážajú, ale pečú v rúre, sú aj veľmi šťavnaté – to všetko len vďaka tvarohu!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
2 vajcia
200 g tvarohu
50 g strúhanky
50 ml vody
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 ČL soli
čierne mleté korenie
Na omáčku:
150 g kyslej smotany
250 ml vriacej vody
30 g hladkej múky
30 g masla
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
Tvaroh si vložíme do misy.
Rozmixujeme tyčovým mixérom.
Pridáme mleté mäso, vajcia, osolíme, okoreníme.
Všetko dobre premiešame.
Cibuľu s cesnakom si rozmixujeme v mixéri a pridáme do mäsovej zmesi.
Do samostatnej misky si nasypeme strúhanku.
Zmiešame ju s vodou.
Plech si vymastíme olejom.
Pomocou lyžice formujeme z pripravenej hmoty kotlety a ukladáme ich vedľa seba na plech.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Čas pečenia je asi 30 – 35 minút.
Medzitým si pripravíme omáčku.
Do hrnca dáme maslo a keď sa rozpustí, vymiešame ho s múkou.
Osmažíme asi 2 minútky na slabom ohreve, zalejeme horúcou vodou.
Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, metličkou miešame.
Varíme 4 minúty.
Hotové kotlety podávame s obľúbenou prílohou, poliate pripravenou omáčkou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: