Ak máte doma kuracie prsia, pripravte si ich na tento spôsob podľa receptu z youtube.
Chutné jedlo pre celú rodinu, ktoré je raz dva na stole!
Potrebujeme:
3 kuracie prsia
soľ, čierne korenie, iné koreniny podľa chuti
1/2 ČL červenej mletej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 PL olivového oleja
1 PL sójovej omáčky
rastlinný olej
1 paradajku
100 g tvrdého syra
6 zemiakov
1 – 2 PL horčice
1 PL francúzskej horčice
Postup:
Ako prvé si do každého kúsku kuracích pŕs narežeme hlboké drážky.
Do samostatnej misky si nasypeme soľ, koreniny, červenú mletú papriku, pridáme olivový olej a sójovú omáčku.
Túto zmes dôkladne premiešame.
Pekáč si vymastíme rastlinným olejom a naukladáme naň narezané kuracie prsia.
Každý kus kuracieho mäsa potrieme pripravenou marinádou.
Paradajku si prekrojíme na polovicu a potom si každú polovicu nakrájame na polovičné kolieska.
Tie rovnako ako mäso potrieme pripravenou marinádou.
Tvrdý syr si nakrájame na plátky.
Teraz si kuracie prsia naplníme a do každej drážky vložíme paradajku a plátok syra.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút.
Zemiaky si umyjeme a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky.
Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou a povaríme pod pokrievkou asi 2 – 3 minúty od zovretia.
Do misky si nasypeme soľ, čierne mleté korenie, 1/2 lyžičky červenej mletej papriky, zmiešame s horčicou, francúzskou horčicou a rastlinným olejom.
Dobre vymiešame.
Zemiaky si zlejeme, vložíme ich do pripravenej omáčky a všetko spolu premiešame.
Zemiaky navrstvíme do zapekacej misy a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C na 25 minút.
Hotovo.
Môžeme servírovať, naložíme na tanier zapečené kuracie mäsko spolu so zemiakmi a môžeme posypať nasekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: