Vynikajúci rýchly a krásny čokoládový koláč so šľahačkovým cestom a cesto, ktoré pripravíte pomocou mixéra.
Recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
3 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálka cukru
Štvrtina šálky mlieka
Pol šálky oleja
vanilka
1 a pol šálky hladkej múky
3 lyžice kakaa
1 lyžica prášku do pečiva
na krém
2 a pol lyžice kakaa
Štvrtina šálky vody
Šľahačka (môžete použiť šľahačku v prášku, alebo smotanu na šľahanie, ktorú ochutíte cukrom.
Ak pracujtete so šľahačkou v prášku, použite 3 balenia a 450 ml studeného mlieka)
Na polevu:
Pol pohára cukru
Pol šálky kakaa
Pol šálky mlieka
Pol pohára oleja
vanilka
Plech: 25 × 40
Mlieko na preliatie
Postup:
Do mixéra dáme cukor, vajcia a všetky tekuté prísady na cesto (mlieko, olej) a vanilku.
Rozmixujeme spolu na jednotnú zmes.
Sypké prísady zmiešame v miske (preosiata múka, kakao, prášok do pečiva).
Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do vymastenej a vysypanej formy.
Pečieme cca 25 minút na 170 stupňoch.
Upečený koláč popicháme špáradlom a prelejeme mliekom.
Na krém si vyšľaháme smotanu.
Kakao zmiešame s vodou a zmiešame so smotanou.
Natrieme na koláč.
Na polevu všetko zmiešame, necháme pravariť a nalejeme na vrch koláča.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)