Výborný čokoládový perník z cukety.
Je taký výborný a šťavnatý, že by ho bol hriech počas sezóny neskúsiť.
A viete, čo je na ňom najlepšie? Cuketu v ňom vôbec necítiť!
Potrebujeme:
3 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček krupicového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášok do perníka
1 bal. vanilkový cukor
2 lyžičky sódy
2 lyžice kakaa
½ lyžičky škorice
štipku soli
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
2 ks vajcia
2 lyžice lekváru
2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej cukety
Postup:
Cuketu si očistíme a nastrúhame nahrubo.
V miske si zmiešame všetky suché suroviny.
Postupne pridáme tekuté – mlieko, olej, vajíčka a lekvár.
Premiešame.
Do takto pripraveného základu pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu.
Pripravíme si vyššie plech, vyložíme ho papierom na pečenie a nalejeme cesto.
Ak nemáte papier na pečenie, môžete plech vymažeme tukom a vysypať hrubou múkou.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.
Čas pečenia je asi 35 minút.
Po upečení polejeme čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)