Rýchly a chutný syrový koláč bez pečenia – lepší ako tvarohový koláč.
Potrebujeme:
1/2 kg tučného tvarohu
1 a 1/2 šálky práškového cukru
1 maslo 200 g
2-3 žĺtky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 polievková lyžica tmavého kakaa
cca 2 veľké balenia sušienok
Poleva:
Môžete si kúpiť hotové alebo podľa môjho osvedčeného receptu:
3 lyžice vody alebo mlieka
3 lyžice práškového cukru
3 lyžice tmavého kakaa
100 g masla
Postup:
1. Rozmixujte tvaroh alebo zomeľte pomocou mlynčeka.
2. Maslo, práškový cukor a žĺtky vyšľaháme (vajíčka najskôr sparíme vriacou vodou, prípadne našľaháme nad parou), pridáme tvaroh a celé prešľaháme znova.
3. Zmes rozdelíme na dve rovnaké časti, do jednej pridáme kakao a poriadne premiešame
4. Plech vyložíme papierom na pečenie (len aby sa vám neskôr cesto ľahko vyberalo), potom poukladáme prvú vrstvu sušienok.
Tmavé cesto rovnomerne rozotrieme na sušienky, položíme druhú vrstvu sušienok, potom bledé cesto a potom na vrch sušienky.
Prípadne môžete postupovať naopak – najskôr bledé a potom tmavé.
5. Pripravte polevu:
V hrnci uvarte 3 lyžice mlieka alebo vody, pridajte práškový cukor a rozpustite, potom pridajte na kocky nakrájané maslo alebo margarín a rozpustite.
Kastról zložte z plameňa a pridajte kakao preosiate cez sitko.
Rýchlo a dôkladne premiešajte (ak sa zložky stratifikujú, pridajte trochu studeného mlieka).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)