Fantastický tip na pohostenie a výborné predjedlo na každú oslavu, alebo skvelú chuťovku.
Recept mojej svokry robíme na každú oslavu namiesto chlebíčkov a nikto nevie odolať.
Inšpiráciu našla na youtube a je to skutočne vynikajúci nápad.
Potrebujeme:
2 veľké zemiaky
2 PL oleja
soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálku nakrájanej klobásy
1 malú paradajku
2 zelené papriky
mladú cibuľku
2 PL konzervovanej kukurice
1 pohár strúhaného syra
1 PL kečupu
1 PL paradajkovej pasty alebo pretlaku
soľ, čierne mleté korenie, tymian podľa chuti
Postup:
Ako prvé si zemiaky umyjeme.
Nakrájame na väčšie kolieska.
Na každom plátku nožom narežeme plytké ryhy do mriežky.
Plátky naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Osolíme a potrieme jemnou vrstvou oleja.
Teraz si pripravíme podkladovú omáčku.
Zmiešame paradajkovú pastu, pretlak, koreniny, zvyšný olej.
Natrieme pomocou silikónového štetca na každý zemiak.
3. Vrstvíme v tomto poradí:
nastrúhaný syr, pokrájanú klobásku, paradajky, papriku, kukuricu.
Nakoniec ide opäť vrstva strúhaného syra.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 10 minút.
Foto: youtube/Hobbyolog
Video návod:
Prajeme dobrú chuť!