Šišky už nevyprážam, ale pripravujem LEN takto: Vynikajúce šišky v rúre bez oleja – pečú sa úplne samé!

[mashshare]

Vynikajúce nadýchané šišky plnené Nutellou alebo vašim obľúbeným džemom.

Sú jednoduché a vynikajúce, určite si ich zamilujete!

 

 

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

0,6 l mlieka

2 žĺtky

6 PL kryštálového cukru

15 dkg masla

štipka soli

2 kocky droždia (alebo sušené 2-3 balenia)

1 vanilka

Ďalej:

maslo

Nutella (alebo džem)

práškový cukor

Postup:

Pripravíme si kvások a necháme ho vykysnúť.

Všetky suroviny zmiešame.

Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto.

 

 

Necháme ho kysnúť asi 1 hodinu.

Keď vykysne, rozvaľkáme ho asi na hrúbku 1,5 cm.

Vykrajujeme pohárom alebo formičkou kolieska.

Ukladáme na pekáč vyložený papierom.

Necháme ešte 20 minút kysnúť.

 

 

Potom do každého kruhu pohárikom vtlačíme odtlačok tak, aby sme neurobili dieru až na dno.

Ak chcete otvor, pokojne urobte otvor aj vo vnútri šišiek ako ja. :-)

Tie bez otvoru sú lepšie na plnenie.

 

 

Dáme piecť do rúry na 170 stupňov asi 13 minút.

Treba odskúšať, nie každá rúra pečie rovnako.

Ešte horúce potrieme maslom, do dierok dáme Nutellu alebo lekvár.

 

 

Posypeme práškovým cukrom.

Sú vynikajúce – skúšala som naplniť Nutellou už pred pečením a tiež boli výborné.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: Pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes