Vynikajúci recept na šťavnaté kuracie prsia s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke.
Vynikajúci obed na sviatočnú príležitosť aj na bežný deň. Príprava zaberie len pár minút a s video-postupom to hravo zvládnete.
Potrebujeme:
Kuracie prsia – 300 g
Huby (šampiňóny) – 250 g
Maslo – 30 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Smotana na šľahanie – 150 g (obsah tuku 30-33%)
Voda – 50 g
Cesnak – 1 strúčik petržlen
olej
Postup:
Kuracie prsia rozrežeme na plátky a každý ochutíme soľou a korením.
Prirpavíme si panvicu, na ktorú nalejeme trochu oleja a približne lyžičku masla.
Pridáme kuracie prsia a orestujeme z oboch strán.
Potom kuracie prsia vyberieme a na tú istú panvicu pridáme nakrájané huby a orestujeme.
Zalejeme smotanou, pridáme zvyšné maslo a nakoniec vodu.
Ochutíme soľou a korením.
Necháme prevariť a pridáme opäť kuracie prsia.
Tie v zmesi niekoľko minúť necháme, pričom prelievame smotanovou omáčkou.
Nakoniec pridáme aj nakrájaný cesnak a keď sa omáčka zredukuje, pridáme nasekanú vňať a môžeme podávať.
Prajeme vám dobcú chuť! :-)
Video návod: