Chrumkavé, voňavé a jemne pikantné uhorky, ktoré môžete zjesť ihneď alebo si z nich odložiť na zimu.
Pripravujú sa veľmi rýchlo a jednoducho a keďže sú naozaj veľmi chutné, pripravte si ich podľa tohto receptu inšpirovaného postupom z youtube radšej aj do zásoby!
Potrebujeme:
4 kg uhoriek
100 ml rastlinného oleja
80 g soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
120 g kryštálového cukru
200 ml octu
20 g horčičných semienok
4 hlavičky cesnaku
2 ČL čierneho mletého korenia
Postup:
Uhorky si umyjeme, zalejeme na niekoľko hodín studenou vodou a necháme stáť.
Tento krok je dôležitý preto, aby uhorky ostali chrumkavé. Skúste to aj keď budete robiť iný recept, je to skvelá vychytávka.
Následne ich nakrájame na hrubšie kolieska.
V samostatnej miske si pripravíme nálev.
Zmiešame ocot, rastlinný olej, cukor, soľ, korenie.
Pridajte aj horčičné semienka a prelisovaný cesnak.
Uhorky zalejeme nálevom, premiešame.
Necháme stáť 3 – 5 hodín pri izbovej teplote.
Občas dôkladne premiešajte.
Takto pripravené uhorky môžeme konzumovať hneď.
Prípadne ich naplníme do sterilizovaných pohárov, zakryjeme viečkami, poháre dáme do veľkého hrnca s utierkou na dne a naplníme vodou po okraj pohárov.
Sterilizujeme od okamihu, keď voda zovrie, asi 8 – 10 minút (podľa toho, či máme 0,5 l alebo 1 l poháre).
Viečka dobre uzavrieme, poháre otočíme hore dnom.
Zabalíme do deky a necháme postupne chladnúť.
Skladujeme v pivnici alebo v špajze.
Prajeme dobrú chuť!