Túto nátierku robíme počas leta skoro každý týždeň, teda vždy, keď je doma cuketa.
Nátierka je ľahká a veľmi chutná, vôbec neobsahuje majonézu a tak si môžete dať bez obáv o štíhlu líniou.
Potrebujeme:
4 cukety
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Mleté korenie (biele aj čierne)
7 strúčikov cesnaku
Petržlenovú vňať
Kyslú smotanu
2 uvarené žĺtky
1 lyžičku horčice
Postup:
Vajcia uvaríme natvrdo.
Do nátierky použijeme len žĺtky.
Cuketu môžeme pripraviť dvomi spôsobmi.
Buď sa pripraví na pare alebo zvolíme druhý spôsob, ktorý preferujem aj ja.
Jednoducho si cuketu nastrúhame.
Podusíme na panvici, kým nie je mäkká.
Prípadne sa nastrúhaná cuketa dá aj chvíľu povariť vo vode, je to na vás.
Cuketu ochutíme soľou a koreninami.
Kým je ešte na panvici, vmiešame do nej aj pretlačený cesnak.
Ešte chvíľku podusíme.
Potom necháme chvíľu vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme zálievku:
Kyslú smotanu zmiešame s roztlačenými žĺtkami.
Zmiešame aj s horčicou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Zmiešame s cuketou.
Dochutíme podľa našich požiadaviek.
Do nátierky môžete pridať aj syr – ja používam syr v črievku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)