Neporovnateľná cuketová pomazánka s cesnakom – najchutnejší recept pod slnkom: Keď príde návštevy, robí sa v tej najväčšej mise!

[mashshare]

Túto nátierku robíme počas leta skoro každý týždeň, teda vždy, keď je doma cuketa.

 

 

Nátierka je ľahká a veľmi chutná, vôbec neobsahuje majonézu a tak si môžete dať bez obáv o štíhlu líniou.

Potrebujeme:

4 cukety

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Mleté korenie (biele aj čierne)

7 strúčikov cesnaku

Petržlenovú vňať

Kyslú smotanu

2 uvarené žĺtky

1 lyžičku horčice

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo.

Do nátierky použijeme len žĺtky.

 

 

Cuketu môžeme pripraviť dvomi spôsobmi.

Buď sa pripraví na pare alebo zvolíme druhý spôsob, ktorý preferujem aj ja.

 

 

Jednoducho si cuketu nastrúhame.

Podusíme na panvici, kým nie je mäkká.

Prípadne sa nastrúhaná cuketa dá aj chvíľu povariť vo vode, je to na vás.

 

 

Cuketu ochutíme soľou a koreninami.

Kým je ešte na panvici, vmiešame do nej aj pretlačený cesnak.

Ešte chvíľku podusíme.

 

 

Potom necháme chvíľu vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme zálievku:

 

 

Kyslú smotanu zmiešame s roztlačenými žĺtkami.

Zmiešame aj s horčicou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Zmiešame s cuketou.

 

 

Dochutíme podľa našich požiadaviek.

Do nátierky môžete pridať aj syr – ja používam syr v črievku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes