Tekvicová omáčka, prívarok alebo polievka. To sú najčastejšie recepty, ktoré poznáme v spojení s tekvicou Hokkaidó. Hoci sú všetky recepty bezpochyby vynikajúce, ten najlepší patrí do kategórie – studená kuchyňa. Ide o vynikajúcu krémovú nátierku, ktorú pripravíte jednoducho a jej chuť je taká vynikajúca, že sa vám dlho na stole rozhodne neohreje.
Potrebujeme:
1 ks tekvice Hokkaidó
1 strúčik cesnaku
1-2 lyžice kyslej smotany
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu najemno ansekaných byliniek – voliteľné
Postup:
Tekvicu umyjeme, vyberieme dužinu a nakrájame na kocky. Tekvicu nešúpeme.
Kúsky tekvice preložíme na pelch, pokvapkáme olejom (premiešame rukou, aby sa olej dostal na povrch každého kúska) a vložíme do vyhraitej rúry.
Vložíme do vyhriatej rúry (180-190 stupňov) a pečieme približne 15 minút (alebo kým tekvica nie je dostatočne mäkká).
Kúsky tekvice necháme chvíľu vychladnúť a preložíme do mixéra. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, ktorenie a rozmixujeme najemno. Potom vmiešame 1-2 lyžice kyslej smotany na zjemnenie.
Nakoniec môžeme do nátierky vmiešať čerstvé bylinky (petržlenovú vňať, kôpor…).
Podávame s hriankami alebo čerstvým pečivom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom