Zdravá a mimoriadne chutná jogurtová zmrzlina!

V lete je kopček vanilkovej zmrzliny mnohokrát lepšou voľbou než čokoládová bonboniéra.
[mashshare]

V lete je kopček vanilkovej zmrzliny mnohokrát lepšou voľbou než čokoládová bonboniéra.

Je ťažké nájsť osobu, ktorá by nemala rada zmrzlinu, najmä ak je vysokej kvality a vonku neznesiteľné teplo.

Kde sa však dá nájsť dobrá zmrzlina?

 

Foto: napadovy.blog

 

My sme ju našli na portáli napadovy.blog.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Niet pochýb o tom, že náhrada skutočnej zmrzliny s množstvom prísad sa predáva v baleniach – stačí sa pozrieť na jej zloženie.

A čo tak jogurtová zmrzlina?

Ako na to?

 

Foto: napadovy.blog

 

Poďme zistiť, aký je rozdiel medzi bežnou a hypermodernou zmrzlinou v podobe mrazeného jogurtu

Po prvé, zloženie:

jogurt obsahuje viac vápnika, probiotiká, bielkovín a ďalšie užitočné zložky.

Po druhé, má oveľa menej kalórií.

 

 

Tento dezert sa môže jesť aj pri dodržiavaní striktnej diéty.

Dôležitá je aj dostupnosť produktu.

Jogurt si môžete buď kúpiť alebo vyrobiť.

Rovnako ako v prípade receptov na zmrzlinu, budete potrebovať len veľmi málo prísad.

Ponúkame vám recepty na 5 rôznych príchutí.

Najlepšia zmrzlina v 5 príchutiach

 

 

Ak chcete pripraviť porciu čistého mrazeného jogurtu, stačí vám vyšľahať jogurt medom a výslednú zmes vložiť do mrazničky.

Na porciu obyčajného jogurtu budete potrebovať:

150 g bieleho jogurtu

2 lyžice medu

3 lyžice citrónovej šťavy

Jahodová

 

Foto: napadovy.blog

 

Vezmite si jahody a jogurt v pomere 50: 50 (asi 70 g z každého produktu).

Jahody sa musia predtým zmraziť.

Vymixujte ich s jogurtom, medom (1 kopcovitá polievková lyžica) a citrónovou šťavou (1,5 lyžice), až kým nezískate krémovú konzistenciu.

Hotovo!

Zostáva už len vložiť ho do mrazničky do ľubovoľnej formy a nechať zmraziť (najmenej na 6 hodín, najlepšie na celú noc).

Tropik

 

Foto: napadovy.blog

 

Kombinácia ananásu očarí milovníkov exotických chutí.

Vezmite si rovnaký pomer jogurtu a mrazených kúskov ananásu (po 70 g) a rozmixujte ich s medom (1 polievkovú lyžicu) a citrónovou šťavou (1 čajovú lyžičku).

Ananás má dostatočne kyslastú chuť, preto musíte byť opatrní.

Potom pridajte strúhaný kokos podľa chuti.

Predtým ho môžete zľahka opražiť na panvici.

Dezert je pripravený!

Čokoládová  s banánom

 

Foto: napadovy.blog

 

Vezmite si 100 g mrazených kúskov banánu, pridajte k nim 70 g jogurtu, 1 lyžicu kakaa, 1 polievkovú lyžicu medu a rozmixujte, kým nedostanete konzistenciu čokoládovej peny.

Pridajte kvapku vanilkového extraktu, aby vaša zmrzlina bola ešte jemnejšia a chutnejšia.

Smotanová

 

Foto: napadovy.blog

 

Vezmite si 150 g jogurtu, zmiešajte ho s 50 – 70 g smotanového syra (napríklad mascarpone), pridajte 1 lyžicu medu a 1 lyžičku vanilkového extraktu.

Šľahajte niekoľko minút a výslednú zmes vložte do mrazničky.

Mimochodom, s malými farebnými cukríkmi alebo posýpkou na koláče bude vaša zmrzlina vyzerať fantasticky.

Mangová s limetkou

 

 

Ak máte to šťastie, že nájdete zrelé mango, môžete jeho chuť znásobiť tak, že ho pridáte do domácej zmrzliny.

Vezmite si 100 g zmrazenej dužiny z manga, 70 g jogurtu, 1 – 2 lyžice medu a 1,5 lyžice limetkovej šťavy (alebo citrónovej).

Všetko rozmixujte v mixéri a pridajte trochu nastrúhanej kôry na dochutenie.

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes