Vynikajúci recept na bravčové mäso vcelku, ktoré je šťavnaté, jemné a chutí fantasticky. Určite ho skúste, je to ideálne aj ako slávnostný obed.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
bravčové karé v celku – 1 kg
paradajky – 3 kusy
cibuľa – 2 kusy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
slanina plátky – 150 g
olej – 20 ml
maslo – 30 g
cesnak – 4 strúčiky
bobkové listy – 5 kusov
biele víno – 100 ml
Postup:
Mäso vcelku nakrojíme na plátky, ale neprekrojíme celkom.
Ochutíme soľou a korením – aj v zárezoch.
Cibuľu a papriku nakrájame na plátky.
Do zárezov vložíme plátky paradajky, cibule a plátky slaninky.
Napichneme na špajlu a ešte upevníme motúzom.
Môžeme rozdeliť na niekoľko menších častí, alebo nechať vcelku – podľa toho, akú veĺkú máme panvicu.
Na panvici zahrejeme olej a pridáme maslom.
Mäso sprudka orestujeme z oboch strán.
pridáme censka, bobkový list a restujeme.
Podlejeme vínom – môžeme prikryť a dúsime domääka.
Podávame s prílohou podľa chuti.