Palacinky nie sú len skvelým dezertom. Z času na čas ich pripravujeme v trojobale ako slanú chuťovku. U nás doma je najpopulárnejšia šunkovo-syrová náplň, ale pokojne môžete skúšať rôzne variácie a príchute.
Potrebujeme:
Na palcinky:
3 väčšie vajcia
1 liter mlieka
Štipku soli
Štipku vegety
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 g hladkej múky
Olej na vyprážanie – prípadne môžete trochu oleja pridať do cesta a potom piecť palacinky nasucho.
Na náplň:
Šunku nakrájanú na tenké plátky alebo na prúžky
Strúhaný tvrdý syr
Kečup
Trochu oregana
Na trojobal:
4 vajcia
Trochu vegety
Trochu mlieka
Hladkú múku
Strúhanku
Olej na vyprážanie
Postup:
Zmiešame všetky prísady na palacinky, vymiešame hladké cesto a na panvici vyprážame tenké palacinky z oboch strán dozlatista.
Palacinky potrieme kečupom, obložíme plátkami šunky a posypeme syrom a oreganom. Potom každý kúsok zrolujeme tak, aby okraje palaciniek boli zavinuté a palacinky sa neotvárali (ja najskôr zložíme dva okraje smerom dostredu a potom jednoduchu zrolujem).
Každú palacinky obalíme v trojobale (najskôr v múke, potom vo vajíčkach zmiešaných s trochou mlieka a vegetou a nakoneic v strúhanke). Palacinky vyprážame na rozpálenom oleji zo všetkých strán dozlatista.
Palacinky môžete pripraviť aj bez vyprážania – v rúre. Stačí, ak ich obalíte v trojobale, preložíte na pelch vystlaný papierom na pečenie a vložíte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 200 stupňov približne 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika