Ponúkame vám prípravu nesmierne chutného uhorkového šalátu. Tento neprekonateľný recept vás poteší v lete aj v zime.
Neváhajte ho vyskúšať, je ľahký, rýchly a perfektný ako príloha ku grilovačke.
Potrebujeme:
Čerstvé uhorky – 4 kg
Cesnak – 7 strúčikov
Kryštálový cukor – 100 gramov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ocot – 250 ml
Olej – 250 ml
Kuchynská soľ – 3 lyžice
Čierne mleté korenie – 1 polievková lyžica
Petržlenová vňať- 30 gramov
Kôpor – 30 gramov
Postup:
Uhorky nakrájajte pozdĺžne na 4 kusy.
Zeleninu nakrájajte.
Cesnak pretlačte alebo nakrájajte nadrobno.
Preložte všetku zeleninu a uhorky do veľkej misy, pridajte papriku a cesnak.
Zmiešajte všetky prísady.
V inej miske zmiešame soľ, ocot a cukor.
Pridajte zmes k uhorkám. Miešajte.
Pridajte olej, premiešajte so zeleninou.
Uhorky nechajte marinovať 3 hodiny.
Navrstvíme do čistých pohárov.
Vložte do nich uhorky a zalejte šťavou, ktorá sa vytvorila pri marinovaní.
Poháre zatvorte vložte do hrnca s vodou, sterilizujte 20 minút.
Obrátime, zakryjeme utierkou a necháme úplne vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)