Ak dostanete chuť na niečo dobré a rýchle, rozhodne vyskúšajte tieto plnené chlebové placky podľa receptu z youtube!
Cesto je jemné, nafúknuté a zemiakovo-syrová plnka ich posunula na iný level!
Potrebujeme:
2 poháre teplého mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 balíček instantného droždia
1 ČL kryštálového cukru
4 poháre hladkej múky
1 ČL soli
Na plnku:
1 kg varených zemiakov
1/2 pohára mlieka
350 – 400 g syra čedar
1 ČL soli
maslo na potretie
objem pohára = 200 ml
Postup:
Do misy si nalejeme teplé mlieko, pridáme instantné droždie, cukor.
Metličkou premiešame.
Potom po častiach zapracujeme múku so soľou.
Vznikne vám nadýchané a jemné cesto.
Aby ste ho celé zapracovali, aj to, čo ostane na rukách, použite trochu oleja.
Pripravené cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť.
Medzitým si pripravíme plnku.
Do hrnca s vodou pridáme ošúpané a nakrájané zemiaky, ktoré uvaríme do mäkka a roztlačíme na kašu.
Pridáme pol pohára teplého mlieka, ešte raz dôkladne roztlačíme, osolíme.
Azmiešame s nastrúhaným syrom.
Vymiešame kompaktnú plnku.
Pracovnú dosku si potrieme trochou oleja.
Preložíme na ňu vykysnuté cesto.
Zrolujeme si ho do valca, rozrežeme na 3 približne rovnaké časti a vygúľame.
Takto isto si vyformujeme aj guľky zo zemiakovo-syrovej hmoty.
Cestovú guľku teraz roztlačíme na placku.
Do stredu umiestnime a roztlačíme plnku.
Plnku zabalíme do cesta a okraje dobre zalepíme.
Potom opatrne znovu roztlačíme na hrubšiu placku.
Uložíme ju na plech pokrytý papierom na pečenie, v strede urobíme prstom jamku.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri 250 °C.
Pečieme dozlatista, ešte teplú placku potrieme maslom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod nájdete TU.