Ak si do svojej zbierky receptov pridáte aj tento z youtube, určite neoľutujete.
Výborný obed alebo večera a všetko zapečiete na jednom plechu!
Potrebujeme:
8 plátkov bravčového karé alebo krkovičky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ
čierne korenie
bylinky podľa chuti
červenú mletú papriku podľa chuti
1 cibuľu
6 väčších šampiňónov
rastlinný olej
4 väčšie zemiaky
2 PL paradajkovej pasty
1 paradajku
2 PL kyslej smotany
70 g tvrdého syra
Postup:
Bravčové mäso si nakrájame na hrubšie plátky.
Prikryjeme potravinárskou fóliou.
Naklepeme tĺčikom na mäso.
Z oboch strán posypeme soľou, koreninami.
Rukou dobre rozotrieme.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky.
Orestujeme na troche oleja.
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a takisto orestujeme.
Zemiaky si očistíme, nakrájame na kolieska, vložíme do misy.
Ochutíme soľou a koreninami.
Pridáme aj trochu oleja a premiešame.
Plátky mäsa si naukladáme vedľa seba na vymastený plech.
Potrieme paradajkovou pastou, navrstvíme orestovanú cibuľu, šampiňóny.
Naukladáme kolieska zemiakov, na kolieska pokrájanú paradajku a potrieme smotanou.
Plech prikryjeme mokrým pergamenovým papierom, alobalom.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 45 – 50 minút pri teplote 180 °C.
Pred dopečením vyberieme, posypeme strúhaným syrom.
Dáme zapiecť na ďalších 5 minút.
Hotové jedlo môžeme posypať čerstvou vňaťkou alebo kôprom.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: