Bohatá úroda ríbezlí sa dá zúžitkovať aj takto. Vyrobte si zásobu chutného džemu podľa youtube na celú zimu.
Príprava je veľmi jednoduchá a zaberie vám to len 20 minút.
Potrebujeme:
1 kg červených ríbezlí (môžu byť aj so stopkami)
1 kg kryštálového cukru
Postup:
Do veľkej misy si dajte umyté ríbezle a nasypte cukor.
Miešajte dovtedy, kým sa nevytvorí kompaktná masa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Preložte masu do veľkého hrnca a dajte na sporák na mierny ohrev.
Nechajte zovrieť a môžete pozorovať, ako sa navrchu vytvorí biela pena.
Varte 8, maximálne 10 minút.
Potom odstavte a preceďte cez husté sitko.
Nalejte do sterilizovaných pohárov a nechajte vychladnúť otvorené do druhého dňa.
Na druhý deň by mala byť masa stuhnutá.
Stačí už len poháre uzavrieť a odložiť na tmavé chladné miesto.
Ríbezle, ktoré vám ostanú môžete zúžitkovať napríklad na kompót, alebo na koláč.
Prajeme dobrú chuť!