Skvelý tip na rýchly a chutný obed podľa receptu z youtube.
Žiadne zdĺhavé vyváranie, jednoduchá príprava a pritom obed ako lusk!
Potrebujeme:
kuracie prsia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
cibuľu
1 mrkvu
300 g šampiňónov
rastlinný olej
5 väčších zemiakov
1 PL paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
70 ml vody
soľ
červenú mletú papriku
čierne korenie
bylinky podľa chuti
70 g tvrdého syra
2 PL kyslej smotany
1 vajce
2 PL bieleho jogurtu
Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na tenšie pláty, naklepeme tĺčikom, osolíme, opaprikujeme, okoreníme a posypeme bylinkami z oboch strán.
Dôkladne rozotrieme rukou.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Šampiňóny si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme mrkvu a podusíme spolu so šampiňónmi.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Do misy si dáme lyžicu paradajkovej pasty alebo pretlaku, zmiešame s prelisovaným cesnakom, vodou, soľou, koreninami, bylinkami a zmiešame so zemiakmi.
Zemiaky navrstvíme na vymastený plech a pečieme 35 minút v predhriatej rúre na 200 °C.
Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a rozdelíme ho na 2 časti.
Polovicu pridáme k osmaženej zelenine, spolu so smotanou, osolíme a pridáme prelisovaný cesnak.
Túto zmes potom navrstvíme na kuracie plátky a zrolujeme.
Rolky uložíme vedľa seba na vymastený plech a potrieme druhou syrovou zmesou, ktorú si pripravíme nasledovne.
Vajce zmiešame s bielym jogurtom, osolíme a pridáme druhú polovicu syra.
Zalejeme kuracie rolky a dáme piecť na 20 minút do predhriatej rúry pri 200 °C.
Hotovo.
Servírujeme s opekanými zemiakmi a môžeme posypať vňaťkou alebo kôprom podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: