Pani Alena Cirbusová sa podelila o vynikajúci recept na osviežujúci koláčik s malinami, smotanou a ľahučkým piškótovým cestom. Dezert ako stvorený na letné maškretenie, určite ho skúste!
Potrebujeme:
4 vajíčka
4 lyžice práškového cukru
4 lyžice polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
180 g detských piškót
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Trochu rumu na pokvapkanie
Krém:
500 g mrazených malín
5 lyžíc trstinového cukru
700 ml vody s trochou malinového sirupu (ak nemáte sirup, nevadí)
2 vanilkové pudingy
Krém:
250 ml smotany na šľahanie
500 g kyslej smotany
40 g vanilkového cukru
Na ozdobu:
Čokoláda na varenie
Postup:
Na cesto si vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a ručne vmiešame do cesta. Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Piškótu vyberieme z plechu, necháme vychladnúť a následne vrátime späť na plech, uložíme na ňu piškóty a pokvapkáme rumom.
Na krém si dáme rozvariť maliny s cukrom, varíme, kým nemajú konzistenciu ako sirup.
Potom ich prepasírujeme do misky a omáčky, ktorá nám takto vznikla dáme späť do hrnca, pridáme pudingy rozmiešané vo vode so sirupom a varíme do zhustnutia. Malinový puding nalejeme na piškóty, necháme vychladnúť a následne dáme stuhnúť do chladničky.
Nakoniec si vymiešame obe smotany s cukrom a navrstvíme na vrch dezertu. Podávame vychladené.
Prajeme vám dobr chuť! :-)