Výborné nakladané uhorky na zimu podľa receptu z youtube. Ideálne k mäsovým jedlám, aj do šalátov!
Potrebujeme:
2 kg uhoriek nakladačiek
1/2 pohára prevarenej vody
1/2 pohára rastlinného oleja
1/2 pohára kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL soli
1/2 PL čierneho mletého korenia
1 PL octu
5 strúčikov cesnaku
Postup:
1. Uhorky si umyjeme pod tečúcou vodou a potom ich namočíme do studenej vody na 2 hodiny.
2. Po uplynutí tejto doby odrežeme konce a nakrájame ich na hrubšie kolieska.
3. Všetky uhorky vložíme do hrnca a pripravíme si nálev.
4. Do misy si nalejeme pol pohára prevarenej vody, pridáme olej, cukor, soľ, čierne korenie, ocot a prelisovaný cesnak. Všetko dobre premiešame, aby sa soľ a cukor rozpustili.
5. Touto zmesou zalejeme uhorky v hrnci, premiešame a necháme stáť 2 hodiny pod pokrievkou, aby uhorky pustili šťavu (každú pol hodinu premiešajte).
6. Pripravíme si sterilizované poháre a natlačíme do nich uhorky čo najtesnejšie.
7. Nakoniec zalejeme uhorky šťavou z hrnca a prikryjeme viečkom.
8. Poháre vložíme do hrnca, zalejeme vodou asi do polovice pohárov a sterilizujeme 10 minút od zovretia.
9. Následne otočíme poháre hore dnom a necháme vychladnúť.
Prajeme dobrú chuť!