Recept podľa youtube je ľahký a nám chutí viac, ako klasické rezne.
Pripravte si ho aj vy a uvidíte, ako si ho zamilujete.
Potrebujeme:
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 mililitrov kefíru alebo riedkeho bieleho jogurtu
jeden strúčik cesnaku
cuketa
4 lyžice hladkej múky
soľ
korenie na dochutenie
Voliteľné:
Šampiňóny
Karfiol
Patizón
Cestíčko je vynikajúce na obaľovanie aj iných druhov zeleniny)
Postup:
Najskôr si umyte cuketu pod vlažnou vodou.
Odstráňte horný a dolný okraj.
Potom zeleninu nakrájajte na stredne veľké tyčinky o šírke asi jeden centimeter.
Cuketové plátky potom vložte do hlbokej misy, posoľte.
Pridajte prelisovaný strúčik cesnaku a nechajte asi pätnásť minút odpočinúť.
Medzitým si rozklepnite do menšej misy vajcia a ochuťte soľou a korením.
Rozšľahajte.
Potom pridajte aj kefír a vsypte trochu hladkej múky.
Vymiešajte polotekuté hladké cestíčko.
Po pätnástich minútach cuketa pustí šťavu, tú zlejte.
Jednotlivé cuketové kúsky potom obaľte najprv v múke.
Potom v cestíčku a na záver môžete opäť v múke.
Plátky z cukety vkladajte do rozpáleného oleja.
Pečte zo všetkých strán do zlatista na miernom ohni.
Potom môžete prebytočný tuk odsať kuchynskými utierkami a pochutnávať si na obaľovanej cukete napríklad s kyslou smotanou, ktorá sa k nej bezchybne hodí.
Smotanu je však možné nahradiť aj hustejším bielym jogurtom.
Rovnakým spôsobom je možné obaliť a usmažiť aj iné druhy vami obľúbené zeleniny.
Lahodné sú napríklad aj takto pripravené šampiňóny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video: