Nepripravujte z bravčového karé len rezne a skúste ho upiecť podľa tohto receptu z youtube.
Všetci sa budú zalizovať!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé vcelku
10 g soli
5 g čierneho mletého korenia
5 g majoránky
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
200 g oravskej slaniny
400 g nakladaných uhoriek alebo kyslej kapusty (podľa chuti)
Postup:
Bravčové karé si ostrým nožom na povrchu narežeme tak, aby nám vznikli v rovnomernej vzdialenosti od seba drážky.
Celé mäso osolíme, okoreníme.
Posypeme majoránkou.
Potrieme prelisovaným cesnakom.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky.
Slaninu si nakrájame na plátky.
Do každej drážky vložíme cibuľu, aj slaninku.
V prípade, že použijeme nakladané uhorky.
Nakrájame ich na kolieska a vložíme do každej drážky.
Ak použijeme nakladanú kapustu.
Naukladáme ju po okrajoch okolo mäsa.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.
Hotovo.
Výborné jedlo, ku ktorému už netreba ani prílohu.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Vyskúšajte aj ďalší recept z bravčového karé, ktorý sa stane favoritom na vašom jedálničku.
Oba recepty si môžete pozrieť v priloženom VIDEU.