Milujem domácu pizzu. Keď na ňu dostaneme chuť, jediným problémom je vyčkať, kedy bude cesto konečne dostatočne vykysnuté. Aby sme nemuseli naprázdno prehĺtať, pátrala som a vypátrala cesto na prípravu pizze bez kysnutia. Čuduj sa svete – bola vynikajúca a hneď sa po nej zaprášilo. Nabudúce určite urobím znova.
Potrebujeme:
600 g hladkej múky
1 lyžičku soli
1 lyžičku cukru
40 g čerstvého droždia (1 kocku)
300-350 ml vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
7 lyžíc oleja (olivový, repkový alebo slnečnicový)
Na oblohu (pridať môžete všetko, čo máte radi):
Šunku nakrájanú na plátky
Strúhaný syr
Paradajky
Papriku
Kečup alebo paradajkovú omáčku
Kukuricu
Kyslú uhorku
Soľ, korenie,oregano, bazalku a ďalšie obľúbené bylinky
Postup:
Do trochy teplej vody nasypeme cukor a pridáme rozdrobené droždie. Počkáme, kým vyjde kvások a zatiaľ si v inej miske zmiešame múku so soľou. Potom pridáme kvások, zvyšnú vodu, olej a vypracujeme jednotné hladké cesto. S cestom pracujeme HNEĎ. Rozdelíme ho na dve časti (na dve veľké pizze) a obe rozvaľkáme, tak, aby veľkosť cesta sedela na plech.
Plech na pečenie vyložíme papierom alebo vymastíme olejom a preložíme naň cesto, potrieme kečupom, uložíme plátky šunky a nakrájanú zeleninu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov 15-20 minút. 5 minút pred koncom pečenia pridáme syr.
Prajeme vám dobú chuť! :-)