Vynikajúci recept na zeleninu, ktorú netreba variť ani sterilizovať. O konzervovanie obsahu v pohároch sa postará soľ.
Postup:
Hmotnosť zeleniny sa uvádza v očistenom stave!
1 kg mrkvy
1 kg cibule
1 kg sladkej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kg paradajok
zväzok petržlenu (250 g)
hromada mararu (250 g)
asi 1 kg soli (hrubozrnnej) závisí od vašej chuti, musí však byť o niečo slanejšie, aby vydržala až do zimy.
Postup:
Najskôr si pripravíme dózy a viečka. Sterilizujeme ich v mikrovlnke, alebo klasicky v hrnci.
Teraz si pripravíme zeleninu a bylinky.
Očistíme mrkvu, nastrúhame ju a vytlačíme mrkvu.
Ošúpeme a najemno nakrájame cibuľu.
Umyjeme a nakrájame na malé kocky papriku.
Petržlenovú vňať a kôpor nakrájame nadrobno.
Rozmixujeme.
Paradajky nakrájame na kúsky. Rozmixujeme ich mixérom.
K paradajkám pridáme soľ a dobre vymiešame dohladka.
Pridáme paradajky do misy so zvyškom zeleniny a dobre premiešajte. Takmer okamžite začne zelenina uvoľňovať šťavu.
Teraz navrstvíme zmes do sterilných nádob.
Zakryjeme sterilnými viečkami a dobre utiahneme.
Táto zelenina sa skladuje na chladnom mieste, v chladničke, v pivnici alebo v chladnom suteréne.
Video návod: