Vysmážaný karfiol v klasickom trojobale je veľmi obľúbený, ale keď vyskúšate tento karfiol v cestíčku podľa receptu z youtube, nebudete ho vedieť prestať jesť!
Potrebujeme:
500 g karfiolu
1 strúčik cesnaku
1 PL jablčného octu
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
130 g hladkej múky
červenú papriku
petržlenovú vňať
1 vajce
120 ml mlieka
1/2 ČL sušeného cesnaku
300 ml oleja
Na omáčku:
100 g kyslej smotany alebo jogurtu
50 g majonézy
50 g kečupu
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Karfiol si umyjeme, rozdelíme na ružičky a dáme uvariť do osolenej vody spolu s jedným strúčikom cesnaku a lyžicou jablčného octu.
Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 10 minút.
Do misky si rozklepneme vajce, pridáme mlieko a vyšľaháme metličkou.
Osolíme, okoreníme, pridáme červenú mletú papriku, múku a dobre prešľaháme metličkou.
Primiešame ešte nasekanú petržlenovú vňať a sušený cesnak.
Uvarený karfiol scedíme a na panvicu si dáme zohriať olej.
Karfiol obalíme v cestíčku a kladieme vedľa seba na rozpálenú panvicu.
Smažíme asi 5 minút dozlatista.
Necháme odkvapkať na papierových utierkach a môžeme podávať.
Zo smotany, majonézy, kečupu a cesnaku si vymiešame omáčku.
Prajeme dobrú chuť!